DOLAR

32,3791

0.17%
EURO

35,0149

-0.22%
ALTIN(gr)

2.324,53

0,23%
BİST 100

%
Medikal Komite Başkanı Açıkladı: Ödemeler Yapılacak!

Medikal Komite Başkanı Açıkladı: Ödemeler Yapılacak!

Korona virüs salgını süresince ödemelerini almayan medikalciler, buna rağmen tedariklerde bir sıkıntı yaşatmadıklarını ve ellerinde ki tüm nakdin sona erdiğini bildirdiler. Medikalciler kamu hastaneleri ve üniversite araştırma hastanelerinde birikmiş bir şekilde duran alacaklarını talep ediyorlar. “Alacaklarımızın Hızlı Bir Şekilde Temin Edilmesini Talep Ediyoruz”

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:05
Medikal Komite Başkanı Açıkladı: Ödemeler Yapılacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Medikal ürünlerin ticaret ve üretim sektörü temsilcilerinin yer aldığı 60. Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Kemal Terzi yaptığı açıklamalarda, pandemi döneminde sektörün önemli bir rol oynayarak tüm tedarikleri eksiksiz temin ettiklerini ve bu süreçte ödeme almadıklarını ancak şu an nakit sıkıntısı çektikleri için alacaklarının hızlıca ödenmesini talep ettiklerini bildirdi. Türkiye’nin en büyük sanayi odalarından biri olan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası 46 bini geçkin üyesinin mağduriyetinin giderilmesi amacıyla ödemelerinin gerçekleşmesini talep etti.

BTSO Medikalcilerin Yanında!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, medikalcilerin sorunlarının çözülmesi adına sürdürdükleri çalışmalarında, üyelerinin taleplerini almak ve sonuca ulaştırmak adına Whatsapp hattı oluşturmuş durumda. Üyelerin görüş ve önerilerini düzenli olarak Türkiye Odalar Birliğine bildiren BTSO, pandemi döneminde de hız kesmeden hatta hızına hız katarak çalışmaya başladı.

Pandemi döneminde her zamankinden daha da hızlı çalışmaya özen gösteren sektör üniversite araştırma hastaneleri ve kamu hastanelerinde ki birikmiş, salgın döneminde talep etmedikleri paralara şu anda çok fazla ihtiyaçları olduğunu belirtti.

“Firmalarımızın Nakit Sıkıntısı Önemli Boyutlarda”

Meslek komitesi başkanı terzi;

“Firmalarımızın nakit sıkıntısı önemli bir boyuta ulaştı. Başta kamu ve üniversite hastanelerinde birikmiş alacaklarımızı tahsil edemiyoruz. Bunun yanı sıra ihale yükümlülüklerimizi yerine getirmemize rağmen, hak edişlerimizin bir kısmından indirim adı altında feragat edilmesi talep ediliyor. Ayrıca kurumlara teslim ettiğimiz, teminat mektuplarını da iş bitiminde geri alamıyoruz. Bunun gibi sektörümüzün sorunlarını odamız aracılığı ile ilgili bakanlıklarımızın TOBB ve yetkili mercilere ilettik.” Açıklamalarında bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP