DOLAR

32,3225

0.21%
EURO

35,1344

-0.01%
ALTIN(gr)

2.299,38

0,98%
BİST 100

%
Banka Parası Ve Altını Olan Yüksek Kredi Kartı Limiti Alabilecek!

Banka Parası Ve Altını Olan Yüksek Kredi Kartı Limiti Alabilecek!

Bankacılık düzenleme ve denetleme Kurumu’nun, yeni düzenlemesiyle bankada parası veya altın hesabı olan insanlara yüksek kredi kartı limitinin verilmesinin önü açıldı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:05
Banka Parası Ve Altını Olan Yüksek Kredi Kartı Limiti Alabilecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni tip Covid-19 salgını, birçok sektörü etkilerken insanların tüketim rollerinde de farklılık ardında getirdi. Özellikle sokağa çıkma yasağı olduğu zamanlarda tüketiciler elektronik ticaret veya telefon uygulamaları yoluyla ihtiyaçlarını verdi. Bankacılık ve perakende sektörü, salgın zamanında teknoloji kullanımının en meşgul olduğu sektörlerin öncesinde geldi. Salgın zamanında bankaların telefon uygulamalarını veya temassız kartları kullananların rakamı artma gösterirken, normalleşmenin başlamasıyla birlikte insanlar mobil şube veya temassız ödeme alışkanlıklarını sürdürüyor.

Analistler, ilk kez kredi kartı sahibi olacak esas bir insanın, aylık ve senelik ortalama gelir düzeyinin doğrulanmaması durumunda bütün kart çıkaran kuruluşlardan edinecek toplam kredi kartı limitinin 2 bin TL olarak söylendiğini beyan etti.

Analistler, asgari ücretten bordrosu düzenlene ama aylık kazancı çok fazla olan insanlarında fazla limitli kredi kartı alamadığını belirtti.

Bireysel Kredi Kart Bakiyesi 6 Ayda 12,8 Milyar TL Arttı

AA muhabirinin BDDK derlediği topladığı bilgilere göre 18 Eylül ayından bu yana bireysel kredi kartlarının bakiyesi 129,3 milyar TL seviyesinde oluyor. Geçen sene sonunda 115,4 milyar TL olan kişiye özel olan kredi kart bakiyesi, 8,5 ayda 13,8 milyar TL artma belirtti.

İlk korona virüs salgının Türkiye’de görülmeye başladığı mart ayı göz önüne alındığında kişiye özel kredi kart bakiyesi, tahminlerle 6 aylık bir süreçte 12,8 milyar TL, kurumsal kredi kart bakiyesi de 11,3 milyar TL arttı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP