En Çok Anneler Sevinecek Devletten Sürpriz Ödeme Kararı

En Çok Anneler Sevinecek Devletten Sürpriz Ödeme Kararı

Pandemi dolayısıyla devlet vatandaşa sürekli ödeme sağlarken verilen son karar herkese sürpriz oldu. Annelere 650 TL ödeme gerçekleştirilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:05
En Çok Anneler Sevinecek Devletten Sürpriz Ödeme Kararı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu zamana kadar görülmemiş bir ödeme paketiyle vatandaşın karşısına çıkan devletin önceliği bu defa anneler. Eşi vefat eden kadınlar için verilecek 650 TL ödeme için tüm işlemler tamamlandı. Gerekli prosedürler de ayarlandıktan sonra başvuru yapan tüm anneler ödemeden yararlanabilecek. İki ayda bir gerçekleşecek ödeme için belirli şartlar da bulunuyor. Ancak şartlar korkutacak şekilde katı ve kesin değil. Yapılacak olan ödemenin gerçek ihtiyaç sahiplerine gitmesi amaçlanıyor. Devlet 43 farklı destek ödeme paketi içinde bulunan 650 TL’lik ödeme paketini onayladı. Onay süreci beklenenden hızlı gerçekleşti. Sosyal güvencesi olan kadınlar hemen hemen her haktan faydalanabiliyorken dezavantajlı olan bir kesim de mevcut. Devlet dezavantajlı kesimi korumaya devam ediyor.

Başvurular Şahsi Yapılmalıdır

Eşi vefat eden kadınlar ikamet ettikleri il ya da ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giderek şahsi başvuru yapmak zorundalar. Kadının yakınları ya da çocuklar bu ödeme için başvuru yapamazlar. Bu kategoride olan çocuklar içinse yetim ödemeleri yapılması planlanıyor. Bundan dolayı başvurular ayrı ayrı alınıyor. Destek ödemsinden yararlanmak için kadının hiçbir sosyal güvencesi olmaması gerekiyor. Kadının emekli maaşı almaması da beklenen özelliklerden. Kadın sigortalı iş bulduğu taktirde 650 TL anında kesilecektir. Bunların harici başka bir ödemenin ya da maaşın da alınmaması gerekiyor. Tüm bu şartları sağlayan kadınların başvuruları hızlı şekilde değerlendirilip yoğunluğa göre 1 ay içinde ödemeleri yapılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP