DOLAR

32,3711

0.16%
EURO

34,9777

-0.28%
ALTIN(gr)

2.324,22

0,22%
BİST 100

%
Vergi Muafiyeti Dönemi Başlıyor, Peki Muafiyetten Kimler Yararlanabilecek?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Vergi Muafiyeti Dönemi Başlıyor, Peki Muafiyetten Kimler Yararlanabilecek?

Vergi Muafiyeti Dönemi Başlıyor, Peki Muafiyetten Kimler Yararlanabilecek?

Borcu olanları ilgilendiren bir haber geldi, 2021’de muafiyet dönemi resmen başlayacak. Yararlanacak kişiler ise şimdiden belli oldu, yapılandırma çalışmaları sonlandırıldı ve yeni yılın başlaması ile vatandaşın vergileri yapılanmış olacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:05
Vergi Muafiyeti Dönemi Başlıyor, Peki Muafiyetten Kimler Yararlanabilecek?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vergi muafiyeti hakkı evde üretim yapan ve internetten satış yapan kişiler için geliyor. Yeni yılın ilk gününde çıkacak olan düzenleme sonrasında en çok yararlanacak olan kişiler evde çalışan kadınlar olacak. Bu sayede çalışan kadın istihdamının da artması planlanıyor. Kadın girişimcileri destekleyen yapılandırma sayesinde daha rahat bir şekilde evden üretim yapabilecekler. Üretimi evde yapan kadınşardan vergi alınmayacak ayrıca bu kapsama online ticaret yapan kadınlar da eklendi.

Gelir Vergisi Üzerine Gelen İyileştirmeler

Vergi muafiyenin kapsamı üretici lehine. Özellikle ürünün üetimini evde yapıp online olarak satan kişiler verdgiden muaf olacak. 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren kişilerin hakkı haline geliyor, yararlanabilmeleri için tek yapmaları gereken muaf esnaf belgesi almaktır. Koşullardan bir diğeri ise bankacılıkla alakalı. Buna göre bir bankada ticari hesap oluşturma ve buradan işlemleri yönetmek gerekiyor. Hasılatları 220.000’i geçmeyen vatandaşlar bu haklardan yararlanacak.

Bankalar herhangi bir elemanı bulunmayan kişilerden %4 vergi kesintisi yapacak, çalışanı olan kişilerden ise %2 vergi kesintisi yapılacak. Cumhurbaşkanı ilerleyen günlerde bu oranı ½ oranında arttırıp azaltabilir.

Genç kadınlar içinse pozitif ayrımcılık mevcut. Mesleki anlamda kendini gelşiştiren genç kadınlar işe alındığında primler geçmiş yılların ortalamasıyla hesaplanacak.İşverenlere ek olarak istihdam verilecek, 12 ay süreyle verilecek olan hak kadın, engelli ya da genç kişilere 18 ay verilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP