DOLAR

32,5670

0%
EURO

34,9310

0.11%
ALTIN(gr)

2.427,12

-0,11%
BİST 100

%
En Çok Kadınlar Sevinecek Devlet Ödemeye Onay Verdi

En Çok Kadınlar Sevinecek Devlet Ödemeye Onay Verdi

5 farkı kalemde ödeme yapılacağının duyurusu yapıldı. Edinilen bilgiye göre en çok pay kadınlar için yapılacak ödemeye ayrıldı. Detaylar henüz açıklanmış değil. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:05
En Çok Kadınlar Sevinecek Devlet Ödemeye Onay Verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemde ödemelerin yapılma periyotları sıklaştırılırken en çok pay kadınlara ve esnafa ayrıldı. Pandemiden olumsuz etkilenen bu iki sınıf için devlet yeni düzenlemeler yapacağını da açıkladı. Toplamda 99 milyon TL ödenek ayıran devlet her kesimden vatandaşa ödeme yapmaya hazırlanıyor. Ödeme paketinde yeni düzenlemeler de yolda. Buna göre muhtaç er ve erbaş aileleri içinde ödeme gerçekleştirilecek. Aylık ya da 2 ayda bir ay olacak ödemeler başvurularından sonra belirlenecek. Eşi vefat eden kadınlar için de ödemelerin artırılması konuşuluyor. Zam yapılmış olarak verilecek ödemeden en çok kadınlar faydalanacak. 5 farklı kalemde gerçekleşecek ödemeler 5 farklı sınıfı ilgilendiriyor olacak.

Toplumun Her Kesimi Faydalanacak

Bu sınıflardan ilki muhtaç er ve erbaş aileleri olarak açıklandı. Her ay yapılacak ödemde 275 TL 2 ayda bir yapılacak ödemde de 550 TL hesaplara yatırılacak. Başvuru formlarını doldurmakla yükümlü olanlar ise er ve erbaşın aile bireyleri olacak. Er ya da erbaşla yakınlık derecesini belgeleyen vatandaşlara ,incelemeler sonucu, ödemeler hemen başlatılacak. Asker çocukları da kapsama dahil edildi. Bir diğer sınıf eşi vefat eden kadınlar. Başvuru formunun içinde yer alan bilgilere göre tek seferlik cenaze masrafına ek olarak aylık da bağlanabilecek. Aylık almaktaki şart ise hiçbir yerden ödeme, yardım ve maaş almamak. Yetim ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar da ödeme alacak diğer kesim olarak belirtildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP