DOLAR

32,5077

0.29%
EURO

34,6437

0.41%
ALTIN(gr)

2.479,26

-0,14%
BİST 100

%
Ödemelerin Yapılmayacak Olması Ortalığı Karıştırdı Kimler Ödeme Alamayacak?
  • Finans 365
  • Finans
  • Ödemelerin Yapılmayacak Olması Ortalığı Karıştırdı Kimler Ödeme Alamayacak?

Ödemelerin Yapılmayacak Olması Ortalığı Karıştırdı Kimler Ödeme Alamayacak?

Devlet herkesi kendi çatısı altına almaya devam ediyor. Bu ödemenin mahiyeti herkes tarafından olaylı şekilde karışlandı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:05
Ödemelerin Yapılmayacak Olması Ortalığı Karıştırdı Kimler Ödeme Alamayacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Açıklamaya göre herkesin devletin haklarından yararlanma hakkı bulunuyor. Özellikle çalışan kadınlarda bu durun daha fazla görülüyor. herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna tabi olan kadınların başta emeklilik olmak üzere her hakları bulunuyor. Bu haklarını kullanan kadınlar kocaları vefat etse bile mağdur olmadan hayatlarını idame ettirebiliyorlar. Ancak her kadın bu kadar şanslı olamayabiliyor. Devletin sunduğu hiçbir haktan yararlanmayankadınlar için devlet yeni bir hak sağladı. Buna göre sigortalıolarakçalışaneşlerivefat eden kadınlar devlet 650 TL ödeme yapmaya hazırlanıyor. Bu ödemelerin 2 ayda bir olacağıaçıklamaların arasında. Ödemden yararlanmak isteyenkadınlarınkaymakamlık ve belediyelerebaşvurması yeterliolacak. Buralaragidemeyen kadınların E Devlet aracılığıyla başvuru yapması damümkün sayılacak.

Devlet Kadınlara Destek Olmaya Devam Ediyor

Ödemelerdenyararlanılması için belli şartlar gündeme konulacak. Buna göre kadınların eşleri sigortalı olarak ölmek zorunda. Ölmeden önce en az 3 ay sigortalı olarak çalışanvatandaşların hakları eşlerine geçmiş olacak. Buna ek olarak kadın da hiçbir şekilde sigortalı olarak çalışamamalıdır. Eğer günün birindekadın sigortalı olarakçalışmakzorundakalırsa o zaman devlet buödemeyire’sen kesmiş olacak. Bu ödemekızçocuklarıiçin de yapılabilir. Yetim maaşı olarak bilenenmaaştanyararlanılması için şartlar değiştirilmedi.Aynı şartlarla kız çocukları ödeme alabilecek. Öte yandan muhtaçlık aylığı gibiaylıklara da başvuru yapılamaz. Ancakgıda yakacak gibi temel ihtiyaçları için dedevletten destek istenebilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP