Milyonların Beklediği Karar Geldi! SGK Toplu Para Ödemesi Yapıyor!

Milyonların Beklediği Karar Geldi! SGK Toplu Para Ödemesi Yapıyor!

SSK, sosyal güvenlik kurumu ve BAĞ-KUR’lu vatandaşlar pirim ile yal ve yıl şartını yerine getirmeleri koşulunda bugün en az 1500 TL’lik emekli maaşını alma hakkını sağlayabiliyor. Ancak eksik günü nedeni ile bu ödemeyi alamayanlar için de yeni bir seçenek oluşturuluyor. Biriken prim günlerini toplu halde alabilecek olan sigortalı çalışanlar için son dakika gelişmeler…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:05
Milyonların Beklediği Karar Geldi! SGK Toplu Para Ödemesi Yapıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SSK, sosyal güvenlik kurumu ve BAĞ-KUR’lu vatandaşlar prim ile yal ve yıl şartını yerine getirdikleri takdirde bugün en az 1500TL’lik emekli maaşı alma hakkı elde edebiliyor. Ancak eksik günü nedeni ile bu ödemeyi alamayanlar için yeni bir seçenek oluşturuluyor.

Farklı statüde çalışan milyonlarca kişi emekli olma hayali ile çalışmaya devam ediyor. Emekli olmanın en olmazsa olmaz etkenlerin bir tanesi de prim günleridir. Yıl ve prim şartının yanında, yaş şartının da oluşturulması halinde kişiler emeklilik haklarını kazanmış olacak ve bu sürecin keyfini çıkarabileceklerdir.

Toplu Ödeme Başvurusu Nasıl Yapılır? Kimlere Yapılır?

BAĞ-KUR işle SSK ve SGK biriken toplam prim günlerini geri almak isteyen vatandaşlar, yasalar ile bu işlemi kolayca gerçekleştirebiliyorlar. BAĞ-KUR ile SSK’lılar için toplu para almanın şartları içerisinde sigortalı olarak çalışmıyor yada kendi işini yapmıyor olmak yer alır. Emeklilik için 3 şarttan yıl yada yaşı tamamlamış olmak yer alıyor.

Toplu Ödeme Hakkı Mirasçılarada Tanınıyor!

Toplu prim ödemeleri, yatırılan parada her yılın katsayısının güncellenmesiyle beraber belirlenir. SSK’lılar için 2008 tarihinden önce kendi adına ödenen primlerde işçi ve iş veren primi hesaplanarak, yalınızca işçi primleri geri ödenir. BAĞ-KUR’lular içinse ödedikleri tüm primleri geri alabilme şansı oluşturulur. Malullük işle yaşlılık ve ölüm sigortaları içinde başvuru yapılabilir. Ödenen prim ve borçlanmalarda sağlık için yapılan bölümler geri ödenmez.

Yaşlı, Kronik ve Engelli Raporlarında Kolaylık!

1 Ocak 2020 tarihi itibari ile çalışma bakanlığı, biten raporların kronik hastalar için ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacağını açıkladı. Tekrar reçete düzenlemesi yapılmadan raporların sürdürülmesi ön gördü. Bu durumda tıbbi malzeme ve ilaç bedelinin de SGK tarafından karşılanması söylendi. Bahsi geçen durum yaşlı ve engelli aylığı ile evde bakım aylığı alan kişilerin raporlarında da geçerli olacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP