DOLAR

32,3741

0.16%
EURO

34,9872

-0.27%
ALTIN(gr)

2.324,66

0,24%
BİST 100

%
Milyonlarca Emekli ve Memurun Beklediği Haber Geldi! Maaşlar Değişiyor!
  • Finans 365
  • Finans
  • Milyonlarca Emekli ve Memurun Beklediği Haber Geldi! Maaşlar Değişiyor!

Milyonlarca Emekli ve Memurun Beklediği Haber Geldi! Maaşlar Değişiyor!

Memur ve emeklinin gözü bu gelişmedeydi. Yeni sistemle birlikte birçok çalışan ve emekli vatandaşın maaşı değişecek. Bu değişime göre maaşlarda artış ya da azalış olacak. Peki, maaşlar neye göre değişecek. Yeni düzenlemeye göre kim ne kadar alacak? Detaylar haberimizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:05
Milyonlarca Emekli ve Memurun Beklediği Haber Geldi! Maaşlar Değişiyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Memur ve Emekli Maaşları Değişiyor mu? Değişimle Birlikte Yeni maaşlar Ne Kadar Olacak?

Yeni sistemle birlikte birçok çalışan ve emekli vatandaşın maaşı değişecek. Bu değişime göre maaşlarda artış ya da azalış olacak. Peki, maaşlar neye göre değişecek. Yeni düzenlemeye göre kim ne kadar alacak? Detaylar haberimizde.

Kimlerin Maaşı Artacak?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, İşçi ve İşveren kuruluşlarının hep birlikte gerçekleştirdiği çalışmada yeni model üzerinde çalışılıyor. Edinilen bilgilere göre BES’te 120 milyar TL, OKS’de ise yaklaşık 9 milyar TL’ye ulaşıldı. Tamamlayıcı emeklilik sisteminde yapılan çalışmalar ile emekli, memur ve işçi maaşları yeniden belirlenecek. Vatandaşların en üst seviyeden yararlanması beklenilen yeni düzenlemenin çalışmaları sürüyor. Refah düzeyini arttırması beklenen düzenlemelerde bilhassa BES sisteminin faaliyete tam olarak sokulmasının ardından çifte emekli maaşları ve ikramiyeleri de söz konusu. Yapılan düzenlemede memur ve işçi maaşlarının enflasyondan etkilenmemesi hedefleniyor.

Düzenleme Ne Zaman Yapılacak?

Bu yıl yapılacak düzenlemenin 2020 yılının sonuna doğru gerçekleştirileceği konuşuluyor. Hatta 2021 yılına da sarkabileceği konuşulanlar arasında.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP