DOLAR

32,4533

0.11%
EURO

34,4528

-0.13%
ALTIN(gr)

2.489,36

0,27%
BİST 100

%
İtalya Merkez Bankası Finansal İstikrar Raporu Açıklandı!
  • Finans 365
  • Finans
  • İtalya Merkez Bankası Finansal İstikrar Raporu Açıklandı!

İtalya Merkez Bankası Finansal İstikrar Raporu Açıklandı!

İtalya Merkez Bankası Finansal İstikrar Raporu açıklandı. Açıklanan sonuca göre krediler ne durumda, italya ekonomisi ne seyir de hareket ediyor?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:05
İtalya Merkez Bankası Finansal İstikrar Raporu Açıklandı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İtalya Merkez Bankası Finansal İstikrar Raporu açıklandı.Açıklanan rapor da “Üretimde yavaşlama yüksek kaliteli kredilerde büyümesi durdurdu. Eğer bu devam eder ise sorunlu kredilerde azalma da durur” açıklaması yapıldı.

Ekonomi İtalyan Bankalarını Ne Doğrultu da Etkiliyor?

İtalya Merkez Bankası açıklama yaptı. Yapılan açıklama en dikkat çekici ifadelerden biride kötüye giden ekonomik görünümün İtalyan Bankaları açısından en büyük tehlikeyi oluşturduğunu sebep olarak ise kar beklentilerini düşürdüğünü ve bankaların sermaye piyasalarına ulaşımlarını daha zorlu bir hale getirdiğini ifade etti. Finansal İstikrar Raporu’nu İtalya Merkez Bankası açıklandı.

İtalya Merkez Bankası’nın yayımladığı Finansal İstikrar Raporu’na göre bankaların hane halklarına kredilerinde ufak bir artış gözlendiğini, fakat şirketlere kredilerde toparlanmanın durmakta olduğu ifade edildi. Banka yayınladığı raporda ise Reel ekonomiden ve İtalyan devlet tahvili piyasasından kaynaklanan riskler İtalyan bankaları için varlık risklerine dönüşüyor. Üretimde yavaşlama yüksek kaliteli kredilerde büyümesi durdurdu. Eğer bu devam eder ise sorunlu kredilerde azalma da durur” diyerek vurguladı.

Sorunlu kredi olarak İtalya bankalerının elinde 55 milyar euroluk satışın ardından 2018 sonu itibariyle 189 milyar euro sorunlu kredi bulunuyordu.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP