DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
FBI Siber Suç Sendikası Kurucusu Medvedev’in 800 Milyon ABD Doları Değerinde Btc’si Olduğunu İddia Etti
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • FBI Siber Suç Sendikası Kurucusu Medvedev’in 800 Milyon ABD Doları Değerinde Btc’si Olduğunu İddia Etti

FBI Siber Suç Sendikası Kurucusu Medvedev’in 800 Milyon ABD Doları Değerinde Btc’si Olduğunu İddia Etti

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), son zamanlarda Bangkok'ta tutuklanan Rus vatandaşı Sergey Sergeyvich Medvedev'in, Infraud grubunun kurucu ve ikinci komutanı olan kötü niyetli bir uluslararası siber suçlusu olduğunu iddia etti. Tutuklanmasının ardından Bay Medvedev'in 100.000'den fazla bitcoin'e sahip olduğu bildirildi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:05
FBI Siber Suç Sendikası Kurucusu Medvedev’in 800 Milyon ABD Doları Değerinde Btc’si Olduğunu İddia Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sergey Medvedev, Tay Polisi Tarafından Tutuklandı

Sergey Sergeyvich Medvedev, uluslararası sivil toplum örgütünün kurucu ortağı ve ikinci olarak Infraud olmakla suçlanıyor. Grupla ilişkili karanlık web pazar yeri yakalandı ve ABD makamları tarafından alındı. Rus vatandaşı olan Bay Medvedev altı yıl önce Tayland’a kaçtı. Tayland’daki Suç Önleme Bölümü (CSD), otuz bir yaşındaki birinin, FBI’la işbirliği için Amerikan talepleri tarafından sorulan bir soruşturma sonrasında Bangkok’ta bulunduğu tespitini yaptı. CSD Majath Nathapol Ratanamongkolsak “Birleşik Devletler […] Tayland polisinden yardım talep etti ve polis komiseri Suç Azaltma Birimi’ne 2017 sonlarında bu dava üzerinde çalışmalarını emretti” ifadelerini kullandı. Siber Suç İşbirliği Sendikası, Tayland’da Tutuklanan 100.000 BTC Eş Kurucusu Bay. Medvedev, 30 CSD subayı tarafından yönetilen Sukhumvit’teki evinde baskın düzeninde tutuklandı. CSD yetkilileri, Medvedev’den sayısız belge ve bir dizüstü bilgisayar aldı.

CSD araştırmacıları, Bay Medvedev’in bitcoin karşılığında çevrimiçi yasadışı ürün ticaretinde bulunduğunu iddia etti. Tayland medya kuruluşu Bangkok Post, “2 Şubat baskınında elde edilen kanıtlara bakarak” [Bay. Medvedev] yaklaşık 800-900 milyon dolar değerindeki dönemde 100.000’den fazla bitcoin buluyordu.

Tayland Merkez Soruşturma Bürosu (CIB) şefi Thitiraj Nhongharnpitak, baskının gerçekleştiğini doğruladı. Ancak CIB şefi, operasyonla ilgili daha ayrıntılı bilgi vermeyi reddetti ve böyle bir ayrıntıın uluslararası bir polis meselesi olduğunu ve daha fazla bilginin yakında kamuoyuna açıklanacağını söyledi.

Infraud’un 2001 yılında Bay Medvedev tarafından Ukrayna’daki Svyatoslav Bondarenko ile ortak olarak yaratıldığı iddia edildi. Infraud, kredi kartı dolandırıcılığı için büyük bir merkez olarak tanımlandı ve Başsavcı Yardımcısı David Rybicki, bu sitenin “siber suçluların dünyadaki en önde gelen tek mağazası” olduğunu belirtti.

Najapol Rattanamongkol Maje, “Bunun, operasyonun [ABD] Vatan Güvenliği Departmanı tarafından 14 ülkede spontan baskınlar yapılmasını içeren bir operasyon” olduğunu belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP