801TL Olarak Ödeniyor, 5 Yıl Geçmiş Olsada SGK’dan Alınabiliyor!

801TL Olarak Ödeniyor, 5 Yıl Geçmiş Olsada SGK’dan Alınabiliyor!

Sigortalı olarak çalışan vatandaşların vefat etmeleri durumunda SGK cenaze parası ödüyor. Vatandaşların unutmuş olduğu ödemeler arasında yer alan cenaze yardımları için ise 5 yıllık süre zarfında başvuru yapılabiliyor. Bu sene cenaze yardım ödemeleri 801 TL olarak yapılmaktadır. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:05
801TL Olarak Ödeniyor, 5 Yıl Geçmiş Olsada SGK’dan Alınabiliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SGK hem sigortalı olarak çalışan vatandaşlara hemde bu vatandaşların yakınlarına bazı özel haklar tanımakta. Bu özel haklar kişinin vefat etmesi durumunda da devam etmekte. Bu haklardan ilk olarak, sigortalı kişinin vefat etmesi durumunda maaşı çocuklarına veya eşine kalabiliyor. İkinci hak ise cenaze aşamasında cenaze aşamasında ortaya çıkacak olan masraflar için cenaze yardımı olarak yer alıyor.

Cenaze Yardımı Ödemelerine 5 Yıl İçinde Başvuru Yapabilirsiniz.

Cenaze yardımı ödemeleri SGK’nın sağlamış olduğu ve vatandaşların almayı unuttuğu ödeneklerin başında yer almaktadır. SGK tarafından sağlanan bu yardım ödemeleri sigortalının ailesine yapılan bir ödemedir. Eğer vefat eden birey evli ise ödenekler eşinin ve çocuklarının hesaplarına yatırılmış olur. Ancak vefat eden kişi bekar ise bu ödenekten annesi babası veya kardeşleri yararlanır.

Başvuru İşlemleri Nasıl Yapılır?

Cenaze yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlar başvurularını SGK’ya yazılı olarak yapmak zorundadırlar. Başvurular vefat tarinin ardından gün ay yıl olarak beş yıl tamamlandığı taktirde yapılmaktadır. 5 yıl sonrasında ise bu yardım zaman aşımına uğramaktadır. Cenqaza yardımı ödemelerinde ilk koşul ölüm tarihinde vatandaşın sigortalıolup olmadığı şartı aranıyor. Eğer sigortalı ise bu ödenekten yararlanma olanağına sahip olunabiliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP