DOLAR

32,5125

0.19%
EURO

34,8461

0.34%
ALTIN(gr)

2.488,17

1,06%
BİST 100

%
İşsize, Kadına, Çocuğa, Öğrenciye, Yaşlıya, Esnafa, Valilikten Verilen Maddi Yardımlar!
  • Finans 365
  • Gündem
  • İşsize, Kadına, Çocuğa, Öğrenciye, Yaşlıya, Esnafa, Valilikten Verilen Maddi Yardımlar!

İşsize, Kadına, Çocuğa, Öğrenciye, Yaşlıya, Esnafa, Valilikten Verilen Maddi Yardımlar!

Valiliğin Sosyal Destek Yardımı Kapsamında Olan Para Yardımından Nasıl Yararlanılır? Valiliğin Gıda Yardımından Yararlanmak İçin Neler Yapılmalıdır? Valiliğin Sağlık Yardımlarından Yararlanmak İçin Ne Yapılmalıdır? Tüm bu soruların cevaplarını ve valilik ile ilgili maddi yardım konusunda nelerin yapıldığını sizler için derledik.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:06
İşsize, Kadına, Çocuğa, Öğrenciye, Yaşlıya, Esnafa, Valilikten Verilen Maddi Yardımlar!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Valiliklerin korona virüsü kapsamında verdiği yardımlar ihtiyaç sahiplerinin gıda, nakit, sağlık ve benzeri isteklerini karşılamaktadır. Korona yüzünden evinden çıkamayanlar için bu sayede valilik ihtiyaçlarını karşılayarak kişilerin mağduriyetini engellemektedir. Valiliklerin verdikleri yardımlardan yararlanmak için Sosyal Dayanışma Müdürlüklerinden başvuruda bulunmak gereklidir. Valilik korona yardımlarını alabilmek için kişilerin ve ailelerin maddi durumları ve mal varlıklarına bakılır. Bu sayede ihtiyaç sahipleri belirlenir ve valiliğe bağlı Sosyal Dayanışma merkezi tarafından yardımlar yapılır.

Valiliğin Sosyal Destek Yardımı Kapsamında Olan Para Yardımından Nasıl Yararlanılır?

Sosyal destek yardımlarından biri olan maddi destek yardımı almak için ihtiyaç sahipleri ikamet ettiği ilçe Sosyal Dayanışma Vâkıfına başvuru yapmalıdır. Bu sayede ihtiyaç sahipleri bir kereliğe mahsus maddi destek alabilmektedir. Korona virüs yüzünden işini kaybeden ve evden çıkamayan kişiler maddi gelirlerinin olmadığını belirterek yardımdan yararlanabilir. Maddi destek yardımı için istenen belgeler:

  • Başvuru için vâkıfa yapılacak dilekçe,
  • Yardım alacak kişinin kimlik fotokopisi,
  • Sevk belgesi,
  • Maddi destek başvurusu yapacak kişi engelli ise engelli raporu ile maddi destek başvurusunu yapabilir.

Sosyal destek yardımlarından biri olan maddi destekten yararlanmak isteyenler başvuruyu yaptıktan sonra ilgili kurum bu başvuruyu iş durumuna göre yaklaşık 1 veya 4 gün içinde inceler ve karşı tarafa yardım alabileceğini duyurur. Bu sayede kişiler verdikleri iletişim bilgileri üzerinden yardımlarını alabilir.

Valiliğin Eğitim Yardımlarından Yararlanmak İçin Ne Yapılmalıdır?

Eğitim yardımlarından faydalanmak için öncelikle başvur için gerekli belgeler temin edilmelidir. Başvuru yapacak kişiler bağlı bulundukları Sosyal Dayanışma Vakfına müracaat etmelidir. Bu sayede yardımlarını alabileceklerdir. Valiliğin korona yardımlarından biri olan eğitim yardımından faydalanmak için istenen belgeler şunlardır:

  • Başvuru için vâkıfa yapılacak dilekçe,
  • Yardım alacak kişinin kimlik fotokopisi,
  • Sevk belgesi,
  • Başvuru yapacak kişinin varsa sağlık kurumlarından aldığı sağlık raporu ile başvurular yapılabilir.

Başvurular yaklaşık 1 veya 5 gün içinde yoğunluğa bağlı olarak cevaplanmaktadır. Öğrencinin mağdurluğu tespit edildiği durumda valilik tarafından destek alabilmektedir.

Valiliğin Sağlık Yardımlarından Yararlanmak İçin Ne Yapılmalıdır?

Valiliğin sağlamış olduğu sağlık yardımları için kişiler öncelikle bağlı bulundukları Sosyal Dayanışma Vakıflarına müracaat etmelidir. Bu sayede kişiler başvurularını tamamladıktan en geç 1 veya 5 gün içinde sonuç alabilmektedir. Sağlık yardımları başvuruları için istenen evraklar:

  • Başvuru için vâkıfa yapılacak dilekçe,
  • Yardım alacak kişinin kimlik fotokopisi,
  • Sevk belgesi,
  • Sağlık malzemesi için gerekli olan sağlık kurulu raporu,
  • Sağlık malzemesinin SGK ve diğer başka kurumlar tarafından karşılanmadığına dair belge ile başvurular yapılabilir.

Kişiler sağlık yardımı almak için hiçbir sağlık güvencesi olmaması gereklidir. Sağlık güvencesi olmadığı tespit edilen vatandaşlar yardımlarını Sosyal Dayanışma Vâkıfından alabilmektedir.

Valiliğin Gıda Yardımından Yararlanmak İçin Neler Yapılmalıdır?

Gıda yardımından faydalanmak için kişiler ikamet ettikleri yerde bulunan en yakın Sosyal Dayanışma vakfına başvuruda bulunmuş olması gereklidir. Valilik tarafından yapılacak olan gıda yardımı ihtiyaç sahibi ailelere vakıf yetkilileri tarafından ulaştırılır. Gıda yardımı alabilmek için başka bir yerden gıda yardımı almıyor olmak gereklidir. Bayramlarda ve korona virüsü sebebi ile yapılacak olan gıda yardımı paketleri sayesinde evinden çıkamayan ve korona yüzünden işinden olmuş kişiler en az 1 aylık gıda ihtiyacını karşılayabilmektedir. Gıda yardımı paketlerinde yağ, salça, mercimek, nohut, fasulye, pirinç, makarna, helva ve daha birçok gıda bulunmaktadır. Yardım ile hem kuru gıda hem de yemek ve ekmek hizmetinden yararlanılabilir. Bunun için Sosyal Dayanışma Vâkıfına yapılan valiliğin korona yardımları başvuruları sonucunda kişilerin evlerine kadar yardım paketleri götürülmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP