DOLAR

32,4742

-0.21%
EURO

34,9574

0.31%
ALTIN(gr)

2.433,45

0,44%
BİST 100

%
Kripto Para Meraklıları Gerçekten de Lamborghini Alıyor Mu?

Kripto Para Meraklıları Gerçekten de Lamborghini Alıyor Mu?

Lüks İtalyan spor otomobili Lamborghini, diğer adıyla ‘’Lambo’’ bazı kripto para meraklıları için ‘’kutsal kase’’ konumunda bulunmaktadır. Abartılı bir fiyata sahip olan Lambo (200 bin Dolar) Bitcoin’e 2017 tarihinden önce yatırım yapanlar için pek de erişilemez bir konumda değil. Peki, Bitcoin yatırımcıları gerçekten Lambo alıyorlar mı?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:06
Kripto Para Meraklıları Gerçekten de Lamborghini Alıyor Mu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birçok Bitcoin Yatırımcısı Lambo Satın Aldı

Lamborghini, modeline bağlı olarak 200 bin ile 2 milyon 200 bin Dolar arasında değişen fiyatlara sahip bir İtalyan otomobil markasıdır. Geçtiğimiz aya kadar Bitcoin’de gözlemlenen astronomik yükselişe bağlı olarak sosyal medya platformlarında bir çok kullanıcı, Bitcoin yatırımcılarına ne zaman Lamborghini alacaklarını sormalarına neden oldu. Bununla birlikte Miami’deki Kuzey Amerika Bitcoin Konferansı çerçevesinde katılıma iştirak eden birçok Bitcoin yatırımcısının konferansa Lamborghini araçlarla geldiği de görülmüştü. Bu da akıllara, geçen sene yaşanan kripto para çılgınlığı kapsamında Audi/VW’nin (Lamborghini ana firması) kendisini halka arz edip etmediği ya ada reklam yapmaya çalışıp çalışmadığı ile ilgili bir çok soru getirmişti.

Saddington’ın Videosu Viral Olmuştu

Bir lüks otomobil bayii olan Gürcistanlı Motorcars, gerçtiğimiz sonbaharda bir Bitcoin yatırımcısına 2015 Lamborghini Huracan satmıştı. 200 bin Dolar değerindeki spor otomobilin değeri ise o zamanlarda 45 BTC ediyordu ve üstüne 115 Dolar’da artıyordu. Lamborghini Huracan sahibi Peter Saddington’ın yaptığı bu satın alma olayı, Saddington’ın YouTube kanalında tanıtıldı ve uzun süre viral olan bu video tam 1,5 milyondan fazla görüntüleme sayısına ulaştı.

2017’nin Aralık Ayına Kadar Satışlar Artmıştı

Tabi ki Saddington Lamborghini satın alan tek Bitcoin yatırımcısı değil. Costa Mesa, California’daki Lamborghini Newport Beach Genel Müdürü Pİetro Frigerio, Bitcoin fiyatlarının yükselişinden itibaren Lambo satışlarının da artış göstermekte olduğunu dile getiriyor. 2013 yılından 2016 yılına kadar birçok kez Bitcoin işlemi gerçekleştirdiğini ifade eden Frigerio, 2017 yılının Aralık ayındaki yükselişin hemen ardından yaşanan sert düşüşle birlikte, yapmış olduğu işlemlerin sayısının da azaldığını belirtti. Bununla birlikte, yapılan hesaplamalara göre bir adet BTC, bir Lamborghini Aventador’un yaklaşık olarak yüzde 0.0214768460576’sına denk gelmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP