DOLAR

32,3403

0.24%
EURO

35,1088

-0.14%
ALTIN(gr)

2.306,50

1,29%
BİST 100

%
Anneler Ayda 150 TL Ödeme Alacak Şartlar Belirlendi

Anneler Ayda 150 TL Ödeme Alacak Şartlar Belirlendi

Doğum parası oldukça şekle değiştirdi. Buna göre 150 TL ödeme alınacak. Devlet yeni doğan çocukla için bol bol ödeme yapmaya devam ediyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:34
Anneler Ayda 150 TL Ödeme Alacak Şartlar Belirlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ancak çok çocuk olunca devlet bu çocuklara yetişemeyebiliyor. Geçen aylarda yapılan SED ödemeler dahi yeterli gelmiyor. Devlet 2 farklı ödem verecek bu açığı hızlı şekilde kapatmaya çalışacak. Buna göre ilk ödeme SED ödemelerinin aynısı olacak. Daha önceden başvuru yapamayan ve tarihi kaçıranlar için devle yeniden destek verecek. SED ödemeleri özellikle pandemiden sonra baya rağbet görür oldu. Okulu devam eden öğrencilere yönelik olan bu ödem için haneye kişi başı 701 TL girmesi gerekiyor. Ana okulundan başlayarak lisans eğitimine kadar her kademden bulunan öğrenciye verilecek destek ödemesinde devlet bir sınır belirledi. Buna göre anaokulun öğrencileri için 500 TL ödeme yapılacak. Lisans öğrencileri ise 821 TL ödeme alabilecek. Yaşı 18 yaşından da küçük olan öğrenciler velileriyle ortak başvuru yapacak. Diğer öğrencilerin kendi başlarına başvuru yapabilir.

Tek Evrak Yeterli Olacak

Anneler everilecek ödeme ise bakım ödemesi gibi olacak. Çocuklarının masraflarına az da olsa destek olacak bu ödemenin en önemli başvuru şartı annenin SGK’lı olması olarak açıklanıyor. SGK’lı olan anneler kurumlarına başvur yaparak aylık 150 TL ödemeyi alabilecek. Ziraat Bankasında yapılacak ödemelerde başvur hariç kimlik kartı göstermek yeterli olacak. Çocuk 2 yaşına gelene kadar deva edecek olan ödemde annenin beyanları önemli olacak. Ödemeler re ’sen kesilmeyecek bu durumu annenin bildirmesi gerekecek. Direyen anneler 450 TL kreş desteği de alabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP