DOLAR

32,3711

0.16%
EURO

34,9777

-0.28%
ALTIN(gr)

2.324,22

0,22%
BİST 100

%
Başvuran Herkes Ayda 2840 TL’yi Alıp Götürecek Sadece Tek Şart Var
  • Finans 365
  • Gündem
  • Başvuran Herkes Ayda 2840 TL’yi Alıp Götürecek Sadece Tek Şart Var

Başvuran Herkes Ayda 2840 TL’yi Alıp Götürecek Sadece Tek Şart Var

Devlet vatandaşa destek ödemesi yapmak için her yolu değerlendiriyor. Buna göre vatandaşlar İŞKUR aracılığıyla aylık 2840 TL para alabilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:06
Başvuran Herkes Ayda 2840 TL’yi Alıp Götürecek Sadece Tek Şart Var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre devlet vatandaşlara destek ödemesi yaparken vatandaşların meslek öğrenmelerini de istiyor. Pandeminin süresi uzadıkça ihtiyaç sahibi vatandaşların da sayısında inanılmaz artış oluyor. Yaşanan bu artışa devlet ilk etapta birden destek olamıyor. Yapılan açıklamaya göre işi olmayan vatandaşları iş sahibi yapmak destek ödemesi vermekten daha kolay ve verimli. Kendi parasını kazanacak olan vatandaşların destek ödemesine ihtiyaçları da kalmayacak. Vatandaş çoğu zaman nerede iş araması gerektiğini bilmiyor. Devlet yeni projesi ile vatandaşlara destek ödemesi yaparken aynı zamanda istihdam alanı geniş mesleklere yönlendirecek. Bu sayede iş arayıp bulamama sorunu ortadan kalkmış olacak. Devlet meslek edindirme için ilk etapta katılımcılara ders verecek. Her dersten sonra vatandaşlara günlük ödeme yapılacak.

Herkes Meslek Sahibi Olacak

Günlük ödemelerin toplamı ayda 2480 TL olacak. Günlük ödemeler sayesinde vatandaşlar rahatça acil ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Acil ihtiyaçlarını karşılamak için vatandaş 1 ay beklemek zorunda kalmayacak. Buna ek olarak devlet toplumda unutulan mesleklere yönelen vatandaşlar için ödemelerini artırmayı planlıyor. Yakın tarihte açılacak kurları ve daha fazla ödeme alacak meslek kurslarını açıklayacak olan İŞKUR başvuruları da 1 hafta sonra başlatacak. Başvuru yapmak için İŞKUR’a kayıtlı olmak gerekiyor. Buna ek olarak 15 yaşından büyük olmak ve yaşı büyük vatandaşlar için emekli olmamak gerekiyor. Diğer şartlar ise derslere devam ve istihdam edilen alanları devamlı değiştirmemek olarak açıklandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP