DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Öyle Bir Destek Ödemesine Karar Verildi Ki Yararlanmayan Vatandaş Kalmayacak
  • Finans 365
  • Gündem
  • Öyle Bir Destek Ödemesine Karar Verildi Ki Yararlanmayan Vatandaş Kalmayacak

Öyle Bir Destek Ödemesine Karar Verildi Ki Yararlanmayan Vatandaş Kalmayacak

Devlet vatandaşların yararlanabileceği kredi kampanyaları sunmaya devam ediyor. Yapılanaçıklamaya göre en son yapılacak ödeme evlere bahar getirecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:06
Öyle Bir Destek Ödemesine Karar Verildi Ki Yararlanmayan Vatandaş Kalmayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaşların en büyük ihtiyacı u sıralar barınma. Pandemi dolayısıyla evden dışarı çıkamazken herkesi evinigüzelleştirmenin yollarını arıyor. Ancak bazı evler güzelleşmeyecek kadar bakımsız ve eski olabiliyor. Veya ev eski olmasa da kişilerin evin içine yapacaklarımasraflar için yeterli olmayabilir . Devlet bunun farkına vardıktan sonra ivedi şekilde bir karar çıkarıldı. Buna göre kişilereeşyaödemesi yapılacak. Yapılacak olan eşya ödemesi içi 5 bin TL verilmesi bekleniyor. Evindurumunagöre verilecek olan eşyaödemesi eğer ev bakımsız ise verilemeyecek. Onun yerine bedava şekilde ev tamir edilecek. Tamirin gerçekleşmediği noktalarda ise prefabrik ev için destek ödemesi sağlanacak. En son da eşya desteği ödenmiş olacak.

Kişilerin Yaşlarına Bakılması Gerekiyor

Ekiplerin gelip inceleyeceği evden rapor doldurularak çıkılacak. Doldurulan rapora göre kişilerin akıbeti belli olacak. Evinden sorunu sıkıntısı olmayanvatandaşlar için anında ödeme gerçekleştirecek. ÖdemelerZiraat banaksı aracılığıyla vatandaşlara teslim edilecek. En çok merak edilen sorulardan olan geri ödemenin olup olmayacağı da açıklığa kavuştu. Buna göre vatandaşlara verilecek 5 bin TL devlettarafındageri alınmayacak. Ancak bunun için bazı şartlarınyerinegetirilmesigerekiyor. Buna göre başvuruda bulunacak kişinin yaşı 18’den büyük olmalıdır. Bun ek olarak kişilerin Türkiye Cumhuriyetivatandaşıolması gerekiyor. Asgari ücretin üçte birini alan vatandaşların bu destek ödemesindenyararlanması bekleniyor. Vatandaşlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfıyla irtibata geçmelidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP