DOLAR

32,5725

0.16%
EURO

34,9434

0.75%
ALTIN(gr)

2.440,04

0,31%
BİST 100

%
Kredi Kartı Kullananlar Dikkat! Dolandırıcıların Yeni Tuzağı

Kredi Kartı Kullananlar Dikkat! Dolandırıcıların Yeni Tuzağı

Kredi kartı kullananlar için önemli uyarı yapıldı. Tesk Genel Başkanı Bendevi Palandöken dolandırıcılıkların arttığını söyledi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:06
Kredi Kartı Kullananlar Dikkat! Dolandırıcıların Yeni Tuzağı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tesk Genel Başkanı Bendevi Palandöken banka ve kredi kartları ile alakalı çok türlü dolandırıcıların olduğunu söyleyerek vatandaşları uyardı. Vatandaşlara kart kullanma konusunda dikkatli olmalarını söyleyen Bendevi Palandöken her an tetikte olmalılar ve dolandırıcılara karşı uyanık olmaları gerekiyor.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu başkanı Bendevi Palandöken kredi kartı dolandırıcılığı ile alakalı her geçen gün yeni oyunların ortaya çıktığını söyleyerek vatandaşları bu konuda uyardı. Palandöken yazılı olarak yaptığı açıklamada bankalar arası kart Merkezi verilerine göre Şubat ayında günlük 1 milyon temassız ödeme gerçekleştirilmiş. ödemelerin en fazla Market alışveriş ve gıda sektöründe yapıldığını söyleyen Palandöken her geçen gün hızlı ve pratik olması nedeniyle bu tarz ödemeler yapılıyor.

Rahat olduğundan dolayı dolandırıcıları da son derece açık bir platform banka ve kredi kartları ile alakalı türlü dolandırıcılıklar her gün ortaya çıkıyor. Vatandaşlarımızın dolandırıcılara zemin hazırlayan olaylara karşı dikkatli olmaları gerekiyor.

Palandöken dolandırıcıların çok farklı yollar denediğini belirterek eposta telefon gibi yöntemlerle kendilerini resmi bir kurumda arıyormuş gibi tanıtarak insanların kimlik ve kart şifresi bilgilerini istiyorlar. Ayrıca ödeme noktalarında da dolandırıcılıklar artıyor. birçok ATM de kart takılan yuvanın alt kısmına sahte bir çip yerleştirilerek kişilerin banka bilgilerine ulaşılarak bu şekilde bir dolandırıcılık yapılabiliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP