DOLAR

32,4959

0.12%
EURO

34,8858

0.4%
ALTIN(gr)

2.484,62

0,92%
BİST 100

%
Ülkedeki Tüm Kadınlar Kazanacak Devlet Kazanacak

Ülkedeki Tüm Kadınlar Kazanacak Devlet Kazanacak

Devlet kazan kazan politikasını uygulamayı çok seviyor. Bu uygulamayı yeni dönemde bir proje için uygulamayı da planlıyor. Detaylar herkesi şok etti. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:06
Ülkedeki Tüm Kadınlar Kazanacak Devlet Kazanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadınların iş gücüne dahil olması devleti çok ilgilendiren bir konu. Kadın nüfusunun giderek artması ve iş gücünekatılabilecek kadınların sayısındaki artış devleti oldukça heyecanlandırıyor. Ancak kadınlar pandemi dönemiyleberaber iş gücüne katılımı oldukça azalttı. Halihazırdaki istihdam alanındabırakın kadınları erkekler de iş bulmak da güçlük çekiyor. Durum böyle olunca devlet bu duruma el atmaya karar verdi. Yapılan açıklamaya göre geçtiğimiz tarihlerde erkekler için düzenleme yapa devletibreyi şimdi kadınlara çevirdi. Kadınların iş gücüne katılması için çalışmalar yapacak olan devlet ülkedeki tüm kadınların iş gücüne katılmasını istiyor. Özellikle çocuklu kadınlar çocuklarını bir yere bırakıp gitmekten imtina ediyor. Durum böyle olunca bakıcılara çok büyük işler düşüyor.

Her İki Taraf İçin Ciddi Şartlar Var

Devlet bakıcılarıçalışmak isteyen annelereyönlendirerek çift taraflı istihdam oluşturmuş oluyor. Bakıcılarında tamamı kadın. Bunda dolayı çalışmak isteyenkadınlaraçalışan kadınlar destek çıkacak. Bu bağlamdadevlete bağlı kurumlarda bağlı şekilde çalışan bakıcılar çalışmakisteyen annelerin çocuklarınabakabilecek. Bakıcılar için getirilen şartlar da konuşuldu. Buna göre bakıcılığını üstleneceği aile ile aynı ilde yaşama zorunluluğugetirildi. Ayrıca bakıcılar akrabalardan olmayacak. Devletin kurumlarına bağlı bakıcı kadınlar devreye sokulacak. Busayede iş gücüne katılan kadınların sayısındaciddibir atışın olması bekleniyor. Bu destekten faydalanacak annelerin çocukları 2 yaşından küçük olmak zorunda. Ayrıca anne çalışacağı kuruma dair belgeleri başvuru dosyasına ekleyecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP