DOLAR

32,3624

0.13%
EURO

35,0311

-0.15%
ALTIN(gr)

2.324,01

0,21%
BİST 100

%
Doğum Sonrası Ödemelere Bir Yenisi Daha Eklendi Herkes Şaşkın
  • Finans 365
  • Finans
  • Doğum Sonrası Ödemelere Bir Yenisi Daha Eklendi Herkes Şaşkın

Doğum Sonrası Ödemelere Bir Yenisi Daha Eklendi Herkes Şaşkın

Kimse bu kadarını beklemiyordu. Devlet yeni bir ödeme planı ile vatandaşların karşısına çıktı. Daha önceden verilen doğum paraları ve süt parası herke tarafında oldukça olumlu karşılanmıştı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:06
Doğum Sonrası Ödemelere Bir Yenisi Daha Eklendi Herkes Şaşkın
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzun süre kamuoyunun gündeminden çıkamayan ödemelerin bir yenisi daha devlet tarafından da açıklandı. Uzun zamandır üzerinden çalışa yapan devlet yaptığı açıklama ile ne kadar hassas şekilde çalışıldığını bir kere daha gösterdi. Pandemi dolayısıyla endişeli olan annelerin panik seviyesini en aşağıya çekmek için elinden geleni yapan devlet bebeklerin de sağlıklı şekilde büyümesini arzu ediyor. Sosyal devlet gereğince işlem yapan devlet annelerin her koşulda rahat bir şekilde bebeğini büyütmesini istiyor. Verilecek ödemenin kapsamı biraz da olsa ücretsiz iznimin şartlarına benziyor. SGK’lı annelere yapılacak ödeme sayesinde binlerce anne artık çalışmaktan da korkmayacak.

Ödemeyi Sadece Anne Alacak

Asgari ücreti baz alınarak hazırlanacağı iş görmezlik ödeneği için tüm çalışmaların bittiğini bizatihi devlet yetkililer duyurdu. Bu bağlamda annelere tek seferlik 7 bin TL ödenmiş olacak. Ödenen bu tutarla beraber anneler izne ayrıldıkları zaman kadar sanki maaşla çalışıyormuş gibi olacak. Başvuruların SGK’ya yapılması gerekiyor ayrıca başvuruyu sadece anneler yapabilecek. Babaların SGK’lı olup annelerin çalışmaması hiçbir anlam ifade etmeyecek. Doğum parasında geçerli olan bu durum diğer ödemeleri için geçerli olamayacak. Annenin Türk vatandaşı olması ya da mavi kartlı olması önemli bir detay olarak karşımıza çıkıyor. 18 yaşından büyük her SGK’lı anne bu ödemeye muhatap olacak. Ödemeler Ziraat Banaksı üzerinden annelere verilmiş olacak. Ödemeyi yine anneler almış olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP