Küresel Piyasalar Takip Edilemiyor Dolarda Şaşırtıcı Değişiklikler Yaşanıyor
  • Finans 365
  • Döviz
  • Küresel Piyasalar Takip Edilemiyor Dolarda Şaşırtıcı Değişiklikler Yaşanıyor

Küresel Piyasalar Takip Edilemiyor Dolarda Şaşırtıcı Değişiklikler Yaşanıyor

Para piyasaları genel itibariyle dolar endeksli olsada diğer ülkelerin piyasaları da doları ters köşe yapabiliyor. Özellikle Asya borsalarının yeni trendi doları sıkıntıya sokan bir etken oldu. Çin ve ABD gerginliği durumu tetiklese de geçmiş yıllarda da aynı şeylerin yaşandığı hatırlatılıyor. Gözler Türk piyasasında.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:35
Küresel Piyasalar Takip Edilemiyor Dolarda Şaşırtıcı Değişiklikler Yaşanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez Bankası ve İstanbul Borsası hareketli günlerden geçiyor. Yatırımcının anlık takibi ve gerektiği yerde müdahale edin çağrısı piyasalardaki gerginliği daha da artırıyor. Uzmanlar ise geçmiş yıllardaki benzer grafikleri yakalamaya çalışıyor. Belirsizliği pandemi sonuna kadar süreceği tahmin edilse de yatırımcı net verilerle işlem yapmak istiyor. Ayrıca yatırımcıyı koruma adına alınan başka tedbirlerden d söz ediliyor. Para piyasalarının aniden kendini kilitlemesi bunlardan bir tanesidir. Önlem almalar devam ederken ABD seçimlerinin sona yaklaşması ile piyasalar rahat nefes almaya başladı. Biden’ın vaat ettiği ekonomi paketiyle beraber bu karışıklığın son bulacağı umu ediliyor.

Ani Hareketler Uzun Soluklu Değil

Dolar ne kadar oldu sorusu yatırımcıların aklında devamlı olan bir soru. Borsaları ve anlık veri girişi yapan merkezler takip edilmektedir. Uzmanlar yaşanan ani yükselmeleri ve düşmeleri günün saatlerine göre yorumlamalı diyor. Mesai saatlerinin başında dengesizleşen dolar gün ortasında daha sakin bir hal alıyor. Anlık görülen sıçramalar illüzyon olarak nitelendiriliyor. Çünkü uzmanlara göre piyasalar içinde ani değişimlerin uzun soluklu olması mümkün değildir. Merkez Bankasının Türk lirasını sabitleyip kredileri yükseltmesi de yatırımcıya rahat bir nefes aldırıyor. Dünya genelindeki karmaşa bittikten sonra dolara yönelik hamlelerin gerçekleştirilmesi gerektiğinin altı bir daha çizildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP