Dolar Tırmanış Mı Yoksa Düşüş Mü Yaşıyor? Dolar Haftanın İlk Gününe Nasıl Giriş Yaptı? ​​​​​​​
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolar Tırmanış Mı Yoksa Düşüş Mü Yaşıyor? Dolar Haftanın İlk Gününe Nasıl Giriş Yaptı? ​​​​​​​

Dolar Tırmanış Mı Yoksa Düşüş Mü Yaşıyor? Dolar Haftanın İlk Gününe Nasıl Giriş Yaptı? ​​​​​​​

Takvimlerin 7 Eylül 2020 Pazartesi’yi gösterdiği şu anlarda döviz kuru ne durumda? Dolar yükseliş mi yaşıyor yoksa düşüş mü? Son günlerde tırmanışta olan dolar kuru bu hafta düşecek mi? Piyasa ve dolarla ilgili en son alınan bilgiler bu haberde..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:07
Dolar Tırmanış Mı Yoksa Düşüş Mü Yaşıyor? Dolar Haftanın İlk Gününe Nasıl Giriş Yaptı? ​​​​​​​
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haftanın İlk Günü Dolar

Haftanın ilk günü en çok merak edilen konulardan biri döviz kurları, dolar ve euro piyasasıdır. Doları olan vatandaşların ya da dolara yatırım yapmış kişilerin yakından takip ettiği kurlarda meydana gelen hareketlilikler ve anlık değişimler yatırımcının risk potansiyeli ile ilgili olarak çok önemlidir. Yalnızca yatırımcılar için değil, döviz, özellikle de dolar kuru Türk parasının değerinin düşmesi veya yükselmesi ve piyasaların dengesi bakımından son derece önemlidir.

Dolar Güne Kaçla Başladı?

Beyaz eşya, teknoloji, kozmetik hatta gıda ürünlerinde bile, ithal ürünlerin piyasa değeri dolar kuruna bağlıdır. İşsizlikten yapılan zamlarda hatta ödenen faturalarda, her alanda doların etkisi çarpıcı bir şekilde görülmektedir. Özellikle salgın döneminde artan işsizlik, hükümetin korona teşvik çalışmaları, merkez bankasının likidite çalışmaları ve ABD’de yaşanan olaylar çerçevesinde dolar kurunda hareketlilik ve çalkantılı bir dönem oluşmuştu. Enflasyonun yükselişine bağlı olarak artan veya yükselen doların etkileri herkesi, tümüyle etkileyen bir olaydır.

07.09.2020 Dolar Kuru

Ağustos ayı içinde enflasyon oranları açıklandıktan sonra dolar haftanın son gününde 7.45 TL olarak rekorunu tazelemişti. Yeni bir hafta ve ilk işlem günü olan 7 Eylül Pazartesi dolar, güne 7.43 TL bantlarında bir giriş yapmış bulunuyor. Ekonomistler ve uzmanlar korona virüsün ve Doğu Akdeniz’de yaşanan olayların bu çalkantıyı arttırdığını belirtiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP