DOLAR

32,3520

0.31%
EURO

35,1249

-0.03%
ALTIN(gr)

2.302,75

1,12%
BİST 100

%
Bakan Kurum Açıkladı! Emlak Bankası 2019 Yılında Katılım Bankası Olarak Açılacak
  • Finans 365
  • Bankacılık
  • Bakan Kurum Açıkladı! Emlak Bankası 2019 Yılında Katılım Bankası Olarak Açılacak

Bakan Kurum Açıkladı! Emlak Bankası 2019 Yılında Katılım Bankası Olarak Açılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum açılması bir süredir konuşulan Emlak Bankası'nın geleceğine dair önemli açıklamalarda bulundu. Emlak Bankası'nın katılım bankası olarak geri döneceğini ifade eden Murat Kurum, açılış zamanına dair de açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:07
Bakan Kurum Açıkladı! Emlak Bankası 2019 Yılında Katılım Bankası Olarak Açılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum bakanlığının bütçe görüşmeleri kapsamında bazı açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda Emlak Bankası ile ilgili de son gelişmeler hakkında kamuoyuna bilgi veren Murat Kurum, bu konuda çalışmaların başladığına vurgu yaptı.

Bankanın nasıl bir politika izleyeceğine dair açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum’un konuşmasının detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

EMLAK BANKASI KATILIM BANKASI OLARAK DÖNÜYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Emlak Bankası’nın yeniden yapılandırılmasına ilişkin yapmış olduğu açıklamasında, bankanın tasfiye sürecinden çıkarılmasının ardından açılmasına dair çalışmalara başlandığını duyurdu. Bakan Murat Kurum katılım bankası olarak faaliyete geçirilmesine karar verilen Emlak Bankasının kapsam değişikliğinin katılım bankacılığının payını yüzde 15’e yükseltme hedefine önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Murat Kurum konuşmasında ayrıca Emlak Bankasının genel kurul toplantısının geçtiğimiz aylarda tamamlandığını ve yönetim şemasının şekillendiğini açıkladı.

Çevre Bakanı Kurum konuya dair açıklamasında şu sözlere yer verdi. ””Bankacılık lisansı bulunmakta olan kurumun faaliyet iznini alabilmek için gerekli başvuru süreci başlatılmıştır. Katılım bankacılığı statüsüne uygun bir ana sözleşme hazırlanmış ve olumlu görüş alınmıştır. 2019 yılında BDDK dan faaliyet izninin alınması ve merkez şube açılışının yapılması ile birlikte, bankamız kendisinden beklenen projeleri hızla hayata geçirmeye başlayacaktır”

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP