DOLAR

32,4052

0.16%
EURO

35,3390

0.14%
ALTIN(gr)

2.322,38

0,16%
BİST 100

%
Aylık Alacak Olanlar Dikkat Ciddi Değişiklikler Var

Aylık Alacak Olanlar Dikkat Ciddi Değişiklikler Var

Devlet yeni döneme ciddi revizyonlarla girdi. Buna göre yaşlılık aylığı ve engelli aylıklarına ek olarak muhtaçlık aylıklarını da güncelledi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:36
Aylık Alacak Olanlar Dikkat Ciddi Değişiklikler Var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Muhtaçlık aylığı ve yaşlılık aylığı birbirini tamamlayan iki farklı ödeme olarakkarşımızaçıkıyor. Devle vatandaşlara her yönden ulaşmak için elinden geleni yapıyor. Bu bağlamda gerekli şartları sağlayamayan vatandaşlara direkt kapıyı göstermek yerine farklı ödem türlerini sunuyor. Yaşlılık aylığı için en zorlayıcı şart yaş sınırı. Buna göre 65 yaş ve üzeri kişiler bu ödemeye başvurabilir. Ayrıca devletin maddi haklarından da fazla yararlanmamakgerekiyor. Örneğin emekli olan vatandaşların bu ödemeyi alması imkansız çünkü zaten onlar aylık bir maaş alıyor. Ayda 711 TL alacak olan yaşlılar ve engelliler ödemelerini PTT’den alacak. Zamlı yapılacak ödemelervatandaşı hayli heyecanlandırıyor.

Muhtaçlık Aylığı En Büyük Alternatif Ödemelerden

Engelli vatandaşlar için aylık alımı büyük şartlardan oluşmuyor. Buna göre sadece doktor raporunun ilgili birime sunulması olayı çözüyor. Bunun dışında yaş faktörü devreye girmiyor Her yaştan vatandaş ödemden yararlanabilecek. Çalışabilen ve emekli olmuş olan engelli bireyler de ne yazık ki bu ödemden yararlanamayacak. Şartları sağlayamayan ve emeklilikvs gibi durumları olmayan vatandaşları devlet muhtaçlık aylığına yönlendiriyor. Ödeme şartlarının ve limitinin aynı olmasıvatandaşları az da olsa rahatlatıyor. Sadece spesifik bir ödemeolmadığından zorlayıcı maddelerbulunmuyor. Bu ödemden yararlanmak için vatandaşların hiçbir gelirinin olmamasıgerekiyor. Hanedeki kişi sayısı a burada dikkatedilmiyor. Başvurularıntamamı E Devlet üzerinden ya da Sosyal yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı üzerinden yapılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP