Pandemide Devlet Desteği Alamayanlara Müjde 2. Şans Verildi

Pandemide Devlet Desteği Alamayanlara Müjde 2. Şans Verildi

Pandemi süresince devlet destekleri verilmeye devam ederken başvuru süresini kaçıran vatandaşlara bir fırsat daha sunuldu. Tekrar başvuru yapanlara ödeme yapılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:07
Pandemide Devlet Desteği Alamayanlara Müjde 2. Şans Verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre vatandaşlara tekrardan 1000 TL ödeme yapılması planlanıyor. Başvurularonline ya da yüz yüze gerçekleştirilmişti. Ancak yaşanan izdiham sonucu vatandaşların bir kısmı eli boş dönmüştü. Online sistem de yoğunluktan dolayı bir süre kullanım sıkıntısı yaşatmıştı. Tüm bu yaşananlar vatandaşı mağdur etmensin diye ikinci bir şans daha sunulacak. İstenen şartları yerine getiren vatandaşlar aynı şekilde başvuru yaparak ödeme alabilecek. Önceden başvuru yapıp ödeme alanlar ile başvuruları kabul edilmeyenlerin tekrar başvuru yapılması istenmiyor. Her şey sistemde kayıtlı olduğundan vatandaşların ödeme alıp almadığı da görülüyor. 6 kalemde yapılacak ödemeler için vatandaşlar duyuru yapılacağı tarihi bekliyor.

Dört Tane Şart Bulunuyor

6 kalem olacak ödeme nakdi destek, kira destekleri, barınma destekleri, eğitim desteklerini de kapsıyor. Başvur esnasında istenen verilerin doldurulması ile vatandaşa ihtiyacı olan ödeme yapılacak. Salgın döneminin daha ne kadar süreceği merak konusuyken her şey normalleşene kadar bu ödemelerin devam etmesi bekleniyor. Pandemi sürecinin başlamasıyla ödenmeye başlayan 1000 TL’lik ödemede yeni bir aşamaya geçildi. Daha önceden başvuruları kaçıran vatandaşlar dikkate alınmazken şimdi yeniden başvuru açılmasına karar verildi. Ödemelerden yararlanmak için sigorta kaydının olmaması, emekli aylığı almıyor olmak, haneye giren gelirin asgari ücretin 1/3’ü olması, başvuruyu yapacak kişininüzerinegayrimenkulun olmaması gerekiyor. Başvuru yapıldıktan sonra detaylı incelemeyapılacak. İnceleme sonunda her şey olumluysa PTT aracılığıyla ödeme gerçekleştirilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP