DOLAR

32,3305

0.24%
EURO

35,0980

-0.09%
ALTIN(gr)

2.293,85

0,73%
BİST 100

%
Her Girişimci Bu Habere Dikkat Kesilmeli Açıklamalar En Yetkili Ağızdan Geldi
  • Finans 365
  • Finans
  • Her Girişimci Bu Habere Dikkat Kesilmeli Açıklamalar En Yetkili Ağızdan Geldi

Her Girişimci Bu Habere Dikkat Kesilmeli Açıklamalar En Yetkili Ağızdan Geldi

Girişimcilerin en çok desteklendiği bu dönemde bir destek ödemesinin daha yapılacağı bilgi geldi. Pandemi dolayısıyla kendi işini kurmak isteyen vatandaşın sayısında hayli artış söz konusu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:07
Her Girişimci Bu Habere Dikkat Kesilmeli Açıklamalar En Yetkili Ağızdan Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu artış devleti sevindirmekle beraber bazı destek kampanyaları mecburi kılmaya başladır. Yapılan açıkamaya göre bazı dezavantajlı kişiler için çok konuşulacak kampanyaların yapıldığı belirtildi. Bu kampanyalardan ilki kadınlara yönelik olurken diğer bir kampanya ise engellilerle hükümlü vatandaşlara gelecek. İlerleyen zamanlarda ise diğer girişimciler için kampanya hazırlanması söz konusu olacak. Halihazırda yer alan girişimci hibe destekleri tüm vatandaşların ihtiyacını karşılayacak cinsten olsa da döneme göre çıkarılan kampanyalar tüm vatandaşlara hitap edebiliyor ve daha işlevsel olabiliyor. Kadınlar için verilecek hibe desteğinde kadının ya halihazırda bir işletmesi olması yada projede kalan bir çalışması olmak zorunda. Buna ek olarak bu kadınlar 18 yaşından büyük ve 55 yaşından küçük olmalı yaşı büyük olan vatandaşların herhangi bir yerden emekli olması ise istenen bir durum olarak kendini göstermiyor.

Bazı Ödemeler Geri Ödenmeyecek

Engelli ve hükümlü vatandaşların girişimcilik hibesi alması için fazla bir koşul bulunmuyor. Engelli olan vatandaşların da devletin belirlediği oranlarda engelli olması ve hükümlü olan vatandaşların halihazırda hükümlülüklerinin kalkmamış olması gerekli ve yeterlidir. Hem kadınlara hem engelli, hükümlülere verilen destek ödemelerinin geri iadesi devlet tarafında istenmeyecek bundan dolayı herkes rahat olabilir. Ancak diğer girişimci vatandaşlar verilen bazı destek ödemeleri faizsiz olacak şekilde tekrar geri ödemesi olabilecek. Destek ödemelerine dair detaylar ilerleyen günlerde daha da şekillenmiş olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP