DOLAR

32,3197

0.2%
EURO

35,1243

-0.03%
ALTIN(gr)

2.293,12

0,70%
BİST 100

%
Doğu Ekspresi İçin Turistik Çalışmalar Başladı!

Doğu Ekspresi İçin Turistik Çalışmalar Başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Turistik Doğu Ekspresi İçin çalışmaların başlatıldığının müjdesini verdi. Detaylar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:37
Doğu Ekspresi İçin Turistik Çalışmalar Başladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, vatandaşlara güzel haberi verdi. Bakan Turhan dünyanın en güzel ilk 4 tren rotasından birinde sefer yapan Doğu Ekspresi’ne yolcu talebinin her geçen gün arttığını belirterek Turistik Doğu Ekspresi’nin hizmete biran önce girmesi sebebiyle Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Turistik Doğu Ekspresi Ne Zaman Hareket Edecek?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Turistik Doğu Ekspresi’nin 29 Mayıs’ta saat 20.00’de Ankara’dan Kars’a hareket etmesi konusunda karar kıldıklarını vurguladı. Ayrıca Adil Karaismailoğlu Turistik Doğu Ekspresi’nin hakkında da bilgi, verdi. Tren,120 kişi kapasiteli. Tamamı yataklı vagondan oluşacak tren, Ankara-Kars parkurunu 27 saatte tamamlayacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, trenin 53 durduğunu belirterek bin 300 kilometrelik parkuru yaklaşık 25 saatte katettiğini söyledi.

Bakan Turhan açıklamasında; “Dünyanın en güzel ilk 4 tren rotasından birinde sefer yapan Doğu Ekspresi’ne yolcu talebi her geçen gün artıyor. Özellikle gençler, doğa tutkunları, fotoğraf çekmek isteyen gruplar başta olmak üzere her yaştan yolcuya ekonomik fiyatlarla yüksek kalitede hizmet sunuluyor” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bugün Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüşme yaptıklarını altına çizerek “Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy ile yaptığımız görüşmeler neticesinde ‘Turistik Doğu Ekspresi’nin ilk seferini 29 Mayıs’ta saat 20.00’de Ankara’dan Kars’a olması konusunda mutabık kaldık. Trenimiz, Ankara’dan giderken Erzincan’ın Kemaliye ve Erzurum istasyonlarında, dönüş treni ise Sivas’ın Divriği ve Bostankaya istasyonlarında uzun süreli duracak.” ifadelerini kullandı.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP