DOLAR

32,3693

0.15%
EURO

34,9967

-0.3%
ALTIN(gr)

2.325,00

0,25%
BİST 100

%
BİM Marketlerde Girişte Neden İki Farklı Kapıdan Geçilir? Sebebi Bakın Neymiş!
  • Finans 365
  • Finans
  • BİM Marketlerde Girişte Neden İki Farklı Kapıdan Geçilir? Sebebi Bakın Neymiş!

BİM Marketlerde Girişte Neden İki Farklı Kapıdan Geçilir? Sebebi Bakın Neymiş!

BİM' e girerken neden iki kapıdan geçilir? BİM'e girişte iki kapıdan girilmesinin sebebi ne? 2 kapı olmasının ne gibi avantajı var? Merak edilen bu sorulara mantıklı yanıtlar aradık.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:07
BİM Marketlerde Girişte Neden İki Farklı Kapıdan Geçilir? Sebebi Bakın Neymiş!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Halkın büyük çoğunluğunun alışveriş için tercih ettiği marketlerden olan BİM’e girişte neden iki kapıdan geçilir?

Market alışverişlerinde sıklıkla tercih edilen BİM marketlerinde herkesin merakını uyandıran bir konu neden her şubesinde iki kapıdan geçilerek içeriye girildiği. Bu sorunun en doğru cevaplarını sizler için araştırdık.

BİM, Türkiye’nin en nevi şahsına münhasır marketlerinden biri.

Gerek muadili markalara çok daha lezzetli kendine has ürünlerinin olmasıyla, gerek çoğu markete göre daha ekonomik oluşuyla eski sevgiliyle karşılaşma pahasına kendimizi reyonlarında kaybetmemize sebep olan BİM’in şimdi merak uyandıran bir sır kapısını aralamaya çalışacağız.

İnternet forumlarında başlık üzerine başlık açılan, haber üzerine haber yapılan ve herkesin cevabını merak ettiği soru şu: BİM’e girerken neden iki farklı kapıdan geçiyoruz?

Gözünüzde canlandı, değil mi? Gelin, bu BİM’e özel uygulamanın nedenini beraber öğrenelim.

BİM’den alışveriş yapan herkes fark etmiştir. Her market girişinde tek kapı bulunurken BİM’e girerken ardı ardına iki kapıdan geçerek marketin içine ulaşabiliyoruz. Peki bunun sebebini hiç merak ettiniz mi?

Konu hakkında birden fazla iddia var. İlki ve en olası gibi gözükenle başlayalım.

BİM’e ürün getiren tedarikçilerde bu iki kapıdan dışta olanının anahtarı bulunuyor. BİM gece geç saatlerde ya da sabah erken saatlerde kapalı olduğu anlarda malı indiren kamyoncular kapıyı açarak getirdikleri ürünleri buraya bırakıp gidiyorlar.

BİM çalışanları marketi açtıklarında bu ürünleri iki kapı arasındaki bu korunaklı bölgeden alıyor ve market raflarına ya da depoya yerleştiriyor.

Zekice.

BİM’deki o esrarengiz iki kapı hakkındaki tek iddia bu değil.

Diğer bir iddia ise iki kapı olmasının sebebinin içerideki sıcaklığı sabit tutmak için olduğu yönünde. Zira ilk ruhsat projesinde iki kapı arası sterilizasyon mekanizması kurulacağı planlanmış ancak sonra sterilizasyon iptal edilmiş. Ama BİM projeyi değiştirmek istemeyince iki kapılı giriş planını devam ettirmiş. Böylece dışarıdan gelen soğuk ya da sıcak havanın marketin içindeki sıcaklığı etkilenmemesi sağlanmış.

Son iddia ise hırsızlığı engellemek için iki kapıda ısrar edilmesi. Marketten herhangi şey çalan hırsızın iki kapıdan hızlıca kaçması daha zor olacağı için iki kapı sistemi marketin yararına olan bir durum. Zira çıkışta kasa var, ancak girişte hırsızın kaçmasını engelleyecek bir güvenlik yok.

Net bir cevabı olmasa da BİM’deki esrarengiz kapılar merak uyandırmaya devam edeceğe benziyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP