DOLAR

32,3679

0.1%
EURO

34,9761

-0.32%
ALTIN(gr)

2.324,40

0,23%
BİST 100

%
Merkez Bankası 1 haftalık vadeli repo faizini sabit bıraktı
  • Finans 365
  • Finans
  • Merkez Bankası 1 haftalık vadeli repo faizini sabit bıraktı

Merkez Bankası 1 haftalık vadeli repo faizini sabit bıraktı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 1 haftalık vadeli repo faizini sabit %24 seviyesinde bırakma kararı aldıklarını açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:37
Merkez Bankası 1 haftalık vadeli repo faizini sabit bıraktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 1 haftalık vadeli repo faizi hakkında aldığı kararda faizlerin %24 seviyesinde sabit kalmasını ve artış olmamasına karar verdiklerini açıkladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yapılan açıklamada fiyat artışlarında riskin devam ettiği ve enflasyon oranında artışların yaşanmaya devam etmesi nedeniyle fiyat istikrarının henüz sağlanamadığı, bununla ilgili önlemlerin gözden geçirilecek olduğu açıklandı.

MB, “Bununla birlikte, gıda fiyatları ve ithal girdi maliyetlerindeki artışlar ile enflasyon beklentilerindeki yüksek seyir fiyat istikrarına yönelik risklerin devam ettiğini göstermektedir. Bu çerçevede Kurul, enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar sıkı parasal duruşun korunmasına karar vermiştir” ifadesini kullandı.

Merkez Bankası açıklamasında veriler konusunda “Veriler ekonomideki dengelenme eğiliminin devam ettiğini göstermektedir” ifadesini kullandı. Dolar kuru Merkez Bankası’nın açıklamasından hemen sonra 6 lira sınırına dayanarak 5.96 TL seviyesini test etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP