Faiz Oranları Yeniden Güncellendi Kredilerde Son durum Ne Oldu?
  • Finans 365
  • Kredi
  • Faiz Oranları Yeniden Güncellendi Kredilerde Son durum Ne Oldu?

Faiz Oranları Yeniden Güncellendi Kredilerde Son durum Ne Oldu?

Vatandaş korona virüs salgınıyla beraber birçok ihtiyacını kredi çekerek tamamlayabildi. Yapılan açıklamaya göre faiz oranları ve kredi limitleri değişti. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:07
Faiz Oranları Yeniden Güncellendi Kredilerde Son durum Ne Oldu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet bankaları ve özel bankalar vatandaşın yanında durarak maddi açıdan vatandaşı rahatlatmaya çalışıyor. Özellikle faiz oranları konusunda olabildiğince esnek davranan bankalar aynı şekilde taksitlendirme seçenekleriyle de beğeni topluyor. Başta ihtiyaç kredisi olmak üzere, taşıt, konut kredilerine de inanılmaz bir talep var. Edinilen bilgiye göre bazı firmalarla anlaşmaya gidecek bankalar da mevcut. Anlaşmalı firmalardan alışveriş yapacağını taahhüt eden vatandaşlara daha uygun faiz oranları sunulacak. Ziraat Bankası faiz oranlarını güncelleme konusunda en hızlı bankalardan biri oldu. %1.24 faiz oranında ihtiyaç kredisi vermeye hazırlanan banka %1.15 faiz oranında araç kredisi ve %1.09 faiz oranında da ev kredisi verecek.

Bankalar Faiz Oranlarını Duyurdu

Halk Bank özellikle ev kredisinde faiz oranlarını sıfırın altına indirdi. Edinilen bilgiye göre son zamanlarda konut stoğunun artması bankayı böyle bir hamle yapmaya zorlasa da diğer faiz oranlarında da aynı tutum sergilenmiş. İhtiyaç kredisi için belirlenen oran %1.21 iken araç kredisi için belirlenen faiz oranı %1.15 olarak hesaplandı. Konut kredi için düşünülen faiz oranı ise vatandaşın yüzünü güldürdü. Buna göre ev kredilerinde uygulanacak faiz oranı %0.99 olarak açıklandı. Vakıf Bank’da faiz oranlarını duyurdu. Halk Bankasının yaptığı gibi ev kredisinin faiz oranlarında fazla değişime gitmedi. Diğer faiz oranları içinde en düşük faiz oranı ev kredisinin faiz oranı oldu. Buna göre ev kredisi için belirlenen faiz oranı %1.09 olurken tüketici kredisi için bu oran %1.24 olarak açıklandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP