DOLAR

32,3815

0.19%
EURO

35,0520

-0.14%
ALTIN(gr)

2.324,13

0,21%
BİST 100

%
Kredi Kartı Ödemesi Gecikirse Ne Olur?

Kredi Kartı Ödemesi Gecikirse Ne Olur?

Kredi kartı sahipleri zaman zaman ekonomik sorunlar yaşayabilir ve bu durumda kredi kartı ödemelerini yapamayabilir. Kredi kartı ödemesi 1 ay gecikirse ne olur? Sorusunun yanıtı haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:07
Kredi Kartı Ödemesi Gecikirse Ne Olur?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye AB üyesi ülkeler arasında en fazla kart sahibi olan ülke olarak birinci sırada bulunan ülke.

Hali ile kredi kartı ve banka kartı oranları rekor kırarken bir vatandaş başına 2 kredi kartının düştüğü Türkiye’de kredi kartının ödemesini yapmayan binlerce insanda mevcut. Bu kişiler gerek bilerek, gerek istemeyerek kredi kartı ödemelerini yapmazken bankalar ise bir kuruş parasını dahi tüketiciye kar olarak bırakmıyor.

Kredi kartı ödemesi 1 ay gecikirse ne olur, kredi kartımı ödeyemiyorum ne yapmalıyım? Sorularının yanıtı genellikle bankadan bankaya değil, süreden süreye oranla değişim gösterir.

Kredi kartı ödemesi gecikirse ne olur? Yanıtını vermek her zaman mümkün olmayabilir.

Kredi Kartı Ödemesi Gecikince Ne Olur?

Kredi kartı ödemesini 1 ay geciktirmeniz durumunda bu size olumsuz olarak yansır. Banka 30 günlük süre içerisinde size gerek SMS, gerek mail yolu ile kredi kartı ödemesinin yapılması uyarısında bulunur. 30 günlük gecikme yasal olarak problem yaşatmaz veya haciz gelmesine sebep olmaz.

Banka bu süre zarfında gecelik olarak her gece için kredi kartı için belirlenen oranda faiz işletir ve 100 TL’de %2.0 oranında faiz alıyor ise 2 TL faiz ödemek zorunda kalırsınız, bu yasal bir tutar olduğundan mecburi olarak ödemek zorunda kalırsınız.

Eğer ki kredi kartının 30 günlük gecikme süreci içerisinde ödemez iseniz bu durumda banka size MAİL ve SMS yolu ile bildirim göndermeye ve borcunuzu ödemeniz konusunda uyarılarını aktif olarak sürdürür. 60. günün sonunda ise bankadan bankaya değişecek şekilde yasal işlemler başlatılmadan önce size ayda 2 kez noterden ihtarname çekilerek borcun ödenmesi uyarısında bulunulur.

Tüm bunlara rağmen ödeme 60. gün sonunda yapılmadı ise banka 3. ay aralığında yasal olarak icra takibi başlatır.

Kredi kartı 2 ay ödenmezse ne olur? Sorusuna bir diğer yanıt ise 30 günlük gecikme süreci sonunda banka tarafından hakkınızda 2. ayın dolması beklenmeden haciz yoluna gidilebilir ve yasal işlemler başlatılabilir.

Son yıllarda bankalar 30. günün hemen ardından eğer ödeme yapılmadı ise tüketici hakkında yasal yola başvurmakta ve icra takibi ile borcu tahsil etmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP