DOLAR

32,3906

0.2%
EURO

35,0610

-0.05%
ALTIN(gr)

2.325,38

0,27%
BİST 100

%
Online Çiftlik Vurgunları Devam Ediyor!

Online Çiftlik Vurgunları Devam Ediyor!

Bilindiği üzere son zamanlarda çok konuşulan online çiftlik oyunu olan Çiftlik Bank’a ait tüm sosyal medya hesapları ve internet sitesi kapatılıp, Çiftlik Bank CEO’su Mehmet AYDIN’ın ise 500 Milyon dolara yakın bir parayla Uruguay’a kaçtığı haberleri ortaya atıldı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:07
Online Çiftlik Vurgunları Devam Ediyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Takip eden günlerde bu haberler doğrulandı ve hatta Mehmet AYDIN’a ait ses kayıtları internette yayınlandı. Mağdur olan site üyeleri ise kaptırdıkları paraları alabilmek için şirkete ait tüm bayileri gezmişler ama bir sonuç elde edememişlerdi.

Bu Kez Vurgunun Değeri 200 Milyon Lira

Bu haberler gündemden düşmemiş iken bu kez Anadolu Farm adındaki başka bir online çiftlik oyununun vurgun yaptığı ortaya çıktı. Öyle ki; bir yıl içinde üyelerinden yaklaşık 200 Milyon lira topladığı ve son iki haftadır ödeme taleplerini geri çevirdiği iddia edilmekte. Ekolium A.Ş. çatısı altında varlığını sürdüren bu siteye ait üye sayısı ise oldukça fazla. Kayseri merkezli olan ve ilk bayisi Kayseri’de açılan firmanın ayrıca; İstanbul, Malatya ve Edirne’de de ofisleri bulunmakta.

Kendi Bayisi De Mağdur

Anadolu Farm’a ait bir bayi yetkilisinin aynı zamanda Çiftlik Bank mağdurlarından biri olduğu ortaya çıktı. Çiftlik Bank’a yaklaşık 200 bin lira kaptırdığını belirten bayi yetkilisi, Anadolu Farm için aynı durumun söz konusu olmadığını, güveninin tam olduğunu belirtti.

Restoran Zinciri Bulunmakta

Şirketin ayrıca çiftlik ve bayiler dışında restoran zincirleri de bulunuyor. “Tauk“ markasıyla Kayseri, Sivas, Tokat, Ankara ve İstanbul’da restoranlar açan şirket, elde ettikleri ve üyelerine dağıttıkları paraların bu restoranlardan elde edilen kar ile sağlandığını belirtiyorlar.

Bakanlık Uyarıyor

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkililerinin yaptığı incelemelere göre günümüzde faaliyetini sürdüren Çılgıninekler, Sütbank, Galeribank, Yeşilbank, Bizimtavuklar, Gerçekçiftçi gibi 100’den fazla bu ve benzeri sanal çiftlik oyununun bulunduğunu ve bu tarz internet üzerinden çiftlik oyunu oynatarak, yüzde 300’e varan kar oranları teminatı veren sitelerden uzak durmalarını çünkü bu şirketlerin potansiyel birer dolandırıcı olduğunu ifade etti. Ayrıca şirketin, üyelerine para ödememesi ile alakalı kendilerinin bir etkisi olmadığını açıkladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP