DOLAR

32,5423

-0.02%
EURO

34,8247

-0.14%
ALTIN(gr)

2.442,97

0,54%
BİST 100

%
Japonya’da FSA, Kripto Para Borsalarına Ceza Verdi

Japonya’da FSA, Kripto Para Borsalarına Ceza Verdi

Kritpto para borsalarından olan Coincheck borsasında gerçekleşen, yaklaşık 530 milyon dolarlık hırsızlık olayından sonra, müşteri mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla, Japonya Finansal Hizmetler Dairesi (FSA) çeşitli kripto para borsalarına ceza verdi. Ayrıca iki borsanın da işlemlerini geçici olarak durdurdu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:07
Japonya’da FSA, Kripto Para Borsalarına Ceza Verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

FSA, denetim ve kontrol mekanizmalarını iyileştirmeleri için aralarında Coincheck borsası da olmak üzere toplam 7 adet kripto para borsasına iş süreçlerini geliştirme emri gönderdi ve ceza kesti. FSA’in bu kararının altında, ilgili borsaların terörizm finansmanı ve kara para aklama risklerine karşı iç denetimlerinin çok zayıf olduğu gerekçe gösterildi. Daha önce ocak ayında da yine Coincheck için iş geliştirme emri çıkaran FSA, büyük saldırının ardından, sebepler hakkında tam bir rapor istemiş ve müşterilerin zararlarının telafisi için Subat ayı ortasına kadar şirket planını talep etmişti. Coincheck saldırısı tarihteki en büyük kripto para soygunu idi.

Bit Station ve FSHO için de Perşembe gününden itibaren bir aylık işlemlerin durdurulması kararı alındı. FSHO adlı borsanın ticari işlemlerin izlenmesi için uygun bir sisteminin olmadığı ve müşterilerine gerekli eğitimi vermediği bildirildi. Bit Station’da ise deneyimli bir çalışanın çeşitli kripto para fonlarını kendi amaçları doğrultusunda yönlendirdiği olaydan sonra siber güvenlik açığından dolayı işlemleri durduruldu.

FSA kripto para piyasalarını daha denetimli hale getirmek istiyor

Japonya’da faaliyet gösteren Coincheck borsasının uğradığı saldırının ana sebebi kripto paraların soğuk cüzdan yerine sıcak cüzdanlarda tutulması idi. NEM ismindeki kripto para vasıtasıyla, yaklaşık 530 milyon dolarlık hırsızlık olayından sonra FSA, diğer kripto para borsalarından, bünyelerindeki risk yönetim sistemleri ile ilgili geri bildirim isteyerek rapor talep etmişti.

Japonya Asya’nın belki de dünyanın kripto para merkezi olmak istediğini bu piyasaya yönelik hamleleri ile ortaya koyuyor. Küresel bitcoin işlemlerinin %30’u Yen ile yapıldı ve Nisan 2017’de hükümet yasal olarak bitcoin kripto parasını ödeme yöntemi olarak tanıdı.

Geçen sene Eylül ayında FSA, standartlarına uyan kripto para borsalarını yasal olarak tanıyacağını açıklamıştı. Şu anda Japonya’da 15’ten fazla kayıtlı kripto para borsası bulunmaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP