DOLAR

32,3741

0.16%
EURO

34,9872

-0.27%
ALTIN(gr)

2.324,66

0,24%
BİST 100

%
Dev Banka Bitcoin Konusunda Uyardı! Aman Dikkat Yakalanmayın
  • Finans 365
  • Finans
  • Dev Banka Bitcoin Konusunda Uyardı! Aman Dikkat Yakalanmayın

Dev Banka Bitcoin Konusunda Uyardı! Aman Dikkat Yakalanmayın

Bitcoin yatırımı olanlar dikkat. Dünya genelinde çokça konuşulan Bitcoin ile ilgili tartışmalar devam ediyor. ABD'li banka Merrill Lynch, kripto para Bitcoin'in en fazla işlem gördüğü bir fona yatırım yapmamalarına ilişkin olarak uyarıda bulundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:07
Dev Banka Bitcoin Konusunda Uyardı! Aman Dikkat Yakalanmayın
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merrill Lynch, BofA ML, müşterilerini ve danışmanlarını, Bitcoin konusunda uyardı.

Dünya genelinde çokça konuşulan Bitcoin ile ilgili tartışmalar devam ediyor. En çok konuşulan ve birçok kişinin çok hızlı bir şekilde para kazandığı sanal para Bitcoin ile ilgili açıklamalar ve uyarılar gelmeye devam ediyor.

BofA ML müşterilerini ve danışmanlarını Bitcoin ile ilişkili yatırımlardan uzak durması gerekildiği konusunda uyardı.

Bitcoin’e Onay Verilmedi

ABD’li banka Merrill Lynch, kripto para Bitcoin’in en fazla işlem gördüğü bir fona yatırım yapmamalarına ilişkin olarak uyarıda bulundu. Öğrenilen bilgilere göre ABD’li banka Merrill Lynch, 28 Nisan 2020 tarihinde yaklaşık 17 bin danışmanına bir not gönderdi. Bankanın gönderdiği notta, Grayscale’s Bitcoin Investment Trust (GBTC) için gelen yeni işlem taleplerini “bu ürünün elverişliliği ve niteliği” bakımından onay vermedikleri belirtildi.

Merrill Lynch, bitcoin yatırım fonunda alım-satım taleplerini yerine getirmemelerini istedi. Bununla birlikte, bankanın danışmanları ve müşterileri Bitcoin ile ilişkili yatırımlar yapamayacak.

Yapılan açıklamada Bitcoin’in, GBTC New York Borsası gibi resmi bir borsa olmadığı ve borsa dışı işlemlerin yapıldığı bir piyasa olduğu aktarıldı. ABD’li banka Merrill Lynch, daha önce de dünyanın en büyük vadeli işlemler borsası CME borsasındaki Bitcoin vadeli işlemlerine erişimi yasaklamıştı.

Bitcoin Spekülatif Balon

Bitcoin, son bir yılda fazla yükselme kaydetti. Kripto para birimi olan Bitcoin ile ilgili “spekülatif bir balon” olabileceğine ilişkin eleştiriler yapılmaya devam ediyor. Şuan Bitcoin coinmarketcap’e göre 8 bin 945 dolardan işlem görmeye devam ediyor. Bununla birlikte, kripto para piyasası da işlem hacmi bir hafta içerisinde iki katına yükselerek, 763 milyar dolara kadar çıktı.

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP