2. El Araçlar İçin Son Dakika Gelişmesi Herkes Denetlenecek

2. El Araçlar İçin Son Dakika Gelişmesi Herkes Denetlenecek

Korona virüsün etkilediği sektörlerden biri de otomotiv sektörü. Araç üretimin neredeyse durma noktasına geldiği şu günlerde herkes 2. el araçlara yönelmiş durumda. Gerek aşırı talebin olması gerek artan dolar ile beraber 2. el araç fiyatlarında da artışlar vatandaşı şaşırtıyor. Bu durumun ise ne zamana kadar süreceği merak konusu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:39
2. El Araçlar İçin Son Dakika Gelişmesi Herkes Denetlenecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2. El Araç Pazarlarında Sessizlik Devam Ediyor

2. el araç pazarlarında şu sıralar durgunluk hakim. Artan fiyatlarla beraber vatandaş araba fiyatlarını incelemeye almış durumda. Sıfır araçların yanına yaklaşılamıyor. Sıfır araç alamayan vatandaş 2. el araçları incelese de 2. el araçların da fiyatları git gide artıyor. Yapılan açıklamalara göre faiz oranlarının inmesi ile beraber araç fiyatlarında düşüş yaşanacak. Ancak tek gösterge bu değil. Küresel piyasalarda da olumlu bir hava hakim. Özellikle korona virüs aşısı çalışmaları para piyasalarını iyi şekilde etkiliyor.

Sıfır araçların fiyatlarının düşmesiyle beraber 2. el araçların da fiyatlarının düşmesi bekleniyor. Tüm bu gelişmelerle beraber farklı düzenlemeler de yapılacak. Artan 2. el araç fiyatlarının güncel halini fırsat bilerek yasadışı satış yapanlara 5 bin TL ceza kesilecek. Bu durumun özenle takip edilmesinin sebebi ise araç fiyatlarının düşeceğine kesin gözüyle bakılması. Yasadışı şekilde satış gerçekleştiği anda ve bu durumun iç pazarda yaygınlaşmasıyla fiyatların istenen seviyeye gelmeyeceği düşünülüyor. Yapılacak satışların belgeli olması ve satış izni verilen kişilerce yapılması gerekiyor. Devlet denetimi harici satış yapılmaması araç fiyatlarının düşmesinde rol oynayacak. Yeni yıla girmeden araç fiyatlarındaki değişimleri görmek mümkün olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP