DOLAR

32,3944

0.21%
EURO

35,1195

-0.03%
ALTIN(gr)

2.324,59

0,23%
BİST 100

%
Başvuran Yaşadı Tek İşlemle 5 Bin TL’nin Sahibi Olacaksınız
  • Finans 365
  • Gündem
  • Başvuran Yaşadı Tek İşlemle 5 Bin TL’nin Sahibi Olacaksınız

Başvuran Yaşadı Tek İşlemle 5 Bin TL’nin Sahibi Olacaksınız

İhtiyaç sahibi vatandaşlar için saha çalışmalarını artıran devlet belirli dönemlerde ödemeler yapıyor. Yeni kararla beraber 5 bin TL ödeme için onay verildi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:08
Başvuran Yaşadı Tek İşlemle 5 Bin TL’nin Sahibi Olacaksınız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İşsiz kalan ya da maaş haklarında yararlanamayan vatandaşların gözü kulağı devlet destekleri için verilecek tarihlerde. Kapsamı ve tutarı devamlı değişen ödemeler vatandaşları çok memnun ediyor. Devletin hiçbir kademesi atlanmadanverilendesteklerile vatandaşlar kendilerini maddi olarak toparlama imkanı buluyor. Yeni yapılan çalışmayla beraber binlerce kişi ihtiyaçlarını temin edebilecek. Başvuran vatandaşlar belli şartları sağladıkları taktirde devletten 5 bin TL alabilecek. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile yapılması planlan ödemeler için tüm çalışmalar tamamlandı. Başvuruların hemen ardından ödemelere başlanacak. Kısa zamanda tüm işlemlerin bitmesi için çalışılacak. Pandemi dolayısıyla zaten zorluk yaşayan vatandaş bunların üstüne prosedür ile uğraştırılmayacak.

Eşyasız Ev Kalmayacak

Ödemeden faydalanacak vatandaşların evlerinde ciddi anlamda eşya sıkıntısı olması gerekiyor. Eşya desteği olarak da kayda geçen bu ödemelerle amaç vatandaşın evinde eksik bırakmamak. Bundan dolayı yaşanan ortam standart konfor şartlarının dışındaysa devlet ödeme gerçekleştirecek. Ancak yapılacak ödeme sonucu alınacak eşyalar evin kendisinden dolayı kullanılamayacaksa başka alternatifler üretilecek. Özellikle evlerin tadilat işlemleri varsa bunların belirtilmesi gerekiyor. Yeni yapılan düzenleme sayesinde birçok vatandaşın evi ücretsiz şekilde tadilattan geçirilecek. Tadilatla da hallolmayacak bir durum var ise vatandaşa yeni prefabrik ev verilecek. Başvurularda dikkat edilecek tek nokta eve giren gelir miktarı olacak. Kişi başına düşen gelir asgari ücretin 1/3’ü oranında olmalıdır. Bu şart sağlanıyorsa vakıflar ile iletişime geçilmesi yeterlidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP