Borcu Olanın Borcu Ödenecek İlk Hamle SGK’dan Geldi

Borcu Olanın Borcu Ödenecek İlk Hamle SGK’dan Geldi

Devlet daha çok borcu olmayan vatandaş için ödemeler yaparken bu defa bir değişiklik yaptı. Borcu olan vatandaşın borcu için ödeme yapılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:08
Borcu Olanın Borcu Ödenecek İlk Hamle SGK’dan Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SGK ile işbirliği halinde olan devlet vatandaşın borçlarının %73’ünü ödemek için çalışmaları hızlandırdı. 4780 TL’ye kadar borcu olan vatandaşlar için 1280 TL’ye kadar ödeme yapılacak. Bu sayede vatandaş SGK’ya borçlu kalmamış olacak. SGK’ya borçlu kalmayacak olan vatandaşlar bu sayede SGK’nın sunmuş olduğu hakların tümünden yararlanabilecek. 1280 TL’ye varan ödemelerin yanı sıra nakdi olmayacak olan indirimler de söz konusu olacak. 3500 TL’ye varan indirimler olacağı belirtiliyor. Özellikle prim borcu olan vatandaşlar için bulunmaz bir imkan olan bu ödemeler sayesinde birçok vatandaş emekli de olabilecek. Emekli aylığındanyararlanamayan vatandaşlara devlet devamlı ödeme yapıyor. Emekliliğe hak kazanan vatandaşların sayısı arttıkça devlet bu ödemleri farkı yerlere aktarmış olacak.

Emekli Olamayanlar Devlet Desteği İle Emekli Olacak

SGK’ya başvuru yapıldıktan sonra başvurunuzun olumlu olduğuna dair bir tebliğ alacaksınız. Tebliğ tarihinden itibaren 1 hafta içinde ödemelerinizi almış olmanız gerekiyor. Aynı hesap indirimler için değerli. Enflasyon verilerine dikkat edilerek ve ekonomik veriler yorumlanarak bu ödemlere zam yapılması dsbekleniyor. Çok sık yapılmayan bu ödemler pandemiyle beraber sıklaşmaya başladı. Maddi olarak sıkıntı yaşayan vatandaşların en azından belirli haklardan yararlanması bekleniyor. Bu hakların birçoğu ödemelere dayandığından devletin üzerindeki yük de azalmış oluyor. Ödemeler yapılmadan önce vatandaştan taahhüt de istenecek. Buna göre geriye kalan prim borçları belli taksitlerle ödenmiş olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP