Bunca Sorun ve Ekonomik Sıkıntıya Rağmen Dolar Neden Yükselmiyor? İşte Sebebi
  • Finans 365
  • Döviz
  • Bunca Sorun ve Ekonomik Sıkıntıya Rağmen Dolar Neden Yükselmiyor? İşte Sebebi

Bunca Sorun ve Ekonomik Sıkıntıya Rağmen Dolar Neden Yükselmiyor? İşte Sebebi

ABD ile yaşanan gerilim, AB ülkeleri başta olmak üzere bir çok ülke ile yaşanan siyasi kriz, ekonomik anlamda tepkilere yol açtı. Ancak ekonomi çevrelerinin beklentileri karşısında dolar yükselişe geçmedi. Peki dolar neden yükselmiyor? İşte cevabı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:39
Bunca Sorun ve Ekonomik Sıkıntıya Rağmen Dolar Neden Yükselmiyor? İşte Sebebi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomi çevreleri yeni ekonomik eylem planını değerlendirmeye başladı. Özellikle yeni eylem planının açıklanma tarihi Suriye’ye yapılan operasyonların akabinde olması çok manidar olduğunu düşünen ekonomistler bu konuda dolar kurunun 4 liraya kadar düşebileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Türkiye’nin en ünlü aracı kurumlarından biri, dolar için hedef fiyat 4 lira olarak verdi. Bu analizi ile tüm gözleri üzerinde çeken aracı kurum Avrasya Yatırım oldu. Ancak analizin devamında ekonomik planın doğru yanlışlarını değerlendirildi. Bu konuda yapılan yanlışların dolar kurunda bazı aşağı yönlü hareketlerin önüne geçildiğini belirterek şimdi doların yükselme dönemi olduğuna dikkat çekti.

Türkiye’de ekonomik büyümenin negatif beklendiğine dikkat çekerek, dünyada da durumun böyle olduğunu belirtti. Bazı ekonomi çevreleri dolar hedef fiyatını 7,5-8 lira seviyesine çıkarırken aracı kurumlar dolar hedef fiyatını yukarı yönlü göstermekte birbirleriyle yarıştı. Ancak başlayan Suriye operasyonu dahil dolar kuru henüz yapılan analizler gibi hızlı bir gösteriş göstermedi.

Dolar Satışları Hızlandı?

Yurtdışında dolar/tl pozisyonlarının bozulmaya başladığına dikkat çeken uzmanlar. Mayıs ayında verilen emirler ekimde dolar sat yönünde olduğunu ve ekimde dolar satışlarının kuru baskılayacağı yorumladı. Özellikle ABD ile yaşanan Suriye krizinin ardından dolar kurunda beklenen hızlı trendin aksine dengelenme hareketleri yaşandığına dikkat çekildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP