DOLAR

32,5772

0.1%
EURO

35,0438

0.57%
ALTIN(gr)

2.434,91

0,50%
BİST 100

%
Borsada Bugün (20 Ağustos 2020) Nasıl Bir Açılış Bekleniyor? Piyasalar Yeni Güne Nasıl Başlayacak?
  • Finans 365
  • Borsa
  • Borsada Bugün (20 Ağustos 2020) Nasıl Bir Açılış Bekleniyor? Piyasalar Yeni Güne Nasıl Başlayacak?

Borsada Bugün (20 Ağustos 2020) Nasıl Bir Açılış Bekleniyor? Piyasalar Yeni Güne Nasıl Başlayacak?

20 Ağustos perşembe günü yani bugün borsada nasıl bir açılış bekleniyor? Borsa yükselir mi? Borsa düşer mi? TCMB Faiz de değişiklik yapacak mı? Güncel BİST 100 grafiğine göre borsada yönelim ne yönde olacak? Tüm bu soruların cevapları İnfo Yatırım araştırma biriminin hazırlamış olduğu günlük bültende. İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:08
Borsada Bugün (20 Ağustos 2020) Nasıl Bir Açılış Bekleniyor? Piyasalar Yeni Güne Nasıl Başlayacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Borsayı yakından ilgilendiren gelişmeler, haber akışı. Ne oldu? Ne bekleniyor? TCMB bugün açıklayacağı faiz kararında değişikliğe gidecek mi? Faizler düşerse veya artarsa borsa ne yönde etkilenir?

İnfo Yatırım araştırma birimi günlük bülten detayları

BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Aşı çalışmalarıyla ilgili olumlu haber akışları ve ekonomik verilerdeki toparlanmanın devam etmesi risk iştahını destekleyen unsurlar olurken, dünyada artan coronavirüs vaka sayılarındaki artış, Akdeniz’deki soğuk rüzgarlar ve Trump’ın ticaret görüşmelerini ertelemesi ile ABD – Çin arasındaki gerginliğin tırmanması aşağı yönlü risk unsurları olarak gündemdeki yerini koruyor.

BİST100 endeksi haber akışları eşliğinde ve ABD vadelilerindeki yukarı yönlü seyir ile birlikte güne %0,64 oranında yükselişle 1.099 seviyesinden başlangıç yaptı. Bugün yapılacak TCMB PPK toplantısı öncesi piyasalarda iyimser görünümün yanı sıra, kur tarafındaki aşağı yönlü hareket ile birlikte ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cuma günü bir müjde vereceğiz ve Türkiye’de yeni bir dönemin açılacağına inanıyorum’’ açıklaması ile endeks günü %2,95 artışla 1.124 seviyesinden tamamladı.

Elektrik sektörü payları %6,30 oranında değer kazandı.

TCMB’den gelen bankaların borç alabilme limitlerinin gecelik vadede yarıya indirilmesi kararı Dolar / TL’nin düşüşüne destek verirken, bugün gerçekleşecek olan TCMB toplantısı kur cephesi üzerinde etkili olacaktır. TCMB’nin politika faizinde değişikliğe gitmesini beklemiyoruz. Ancak örtülü bir faiz indirimine gitmesi konusunda da piyasada bir beklenti olduğunu hatırlatalım.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP