DOLAR

32,5269

0.03%
EURO

34,8561

0.53%
ALTIN(gr)

2.429,71

-0,12%
BİST 100

%
Teşvikler Ödenecek Çalışanlar Hemen Sistemden Başvursun
  • Finans 365
  • Finans
  • Teşvikler Ödenecek Çalışanlar Hemen Sistemden Başvursun

Teşvikler Ödenecek Çalışanlar Hemen Sistemden Başvursun

İki farklın şekilde ödenecek teşvik primleri için tüm çalışmalar bitti. Devletin başvuruları onaylaması bekleniyor. Normalleşme sürecine girdiğimiz bu günlerde vatandaşların iş gücüne katılımı beklenen hızda gerçekleşmedi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:40
Teşvikler Ödenecek Çalışanlar Hemen Sistemden Başvursun
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İşten çıkarmalar vatandaşlara güven vermezken milyonlarca vatandaş ise kendi işini kurak için devletten hibe desteği aldı. Ancak yine de istihdam da oluşan boşluk devleti rahatsız ediyor. Üretici kesimin son dönemde yaptığı hamlenin aynısı sanayide hizmet sektöründe de bekleniyor. Durum böyle olunca toplum vatandaşların tekrar sahalara dönmesi içinde devlet teşvik primi ödeyecek. Diğer ödemelerden farklı olarak emekli vatandaşlara da ödeme yapılması planlanıyor. Çünkü emekliler de pandemi neticesinde çok sıkı çalışıyordu. Pandeminin gelmesi ve belli bir yaş üzeri vatandaşların sokağa çımasının engellenmesi vatandaşların belini büktü ve bir daha iş gücüne katılım sağlanmadı. Teşvik primleriyle bu dönüşlerin hızlandırılması bekleniyor.

Çalışma Sahası Dolacak

Teşvik primleri için ayrılan ödenek de devlet tarafından açıklandı. Buna göre 10 milyon TL teşvik primi ayıran devlet bu primler sayesinde kendine güvenli şekilde yoluna devam edecek. Tek seferlik olacak bu ödenin diğer detayları ilerleyen gülerde başvurudan hemen önce açıklanacak. İki farklı başvuru metodu vatandaşları bekliyor. Buna göre E Devletten ilgili sayfadan başvuru formunu doldurabileceğiniz gibi bağlın olunan sosyal güvenlik kurumunda da ödemeler talep edilebilecek. Emekli olan ya da işsiz olan vatandaşlar için başvurular kesinkes E Devletten yapılacak. İşsiz vatandaşlara da verilecek ödemede usul de belirlendi. Buna göre işe girdikten sonra vatandaşa bu ödem yapılacak. Bunda dolayı işe girildiğine dair bir bilginin muhakkak başvuru formuna eklenmesi gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP