DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Maliye Bakanı Albayrak’tan Enflasyon Açıklaması! Bu Düşüş Devam Edecek
  • Finans 365
  • Finans
  • Maliye Bakanı Albayrak’tan Enflasyon Açıklaması! Bu Düşüş Devam Edecek

Maliye Bakanı Albayrak’tan Enflasyon Açıklaması! Bu Düşüş Devam Edecek

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, TÜİK tarafından enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından değerlendirmelerde bulundu. Enflasyon oranının düşmesine dikkat çeken Bakan Berat Albayrak enflasyonda yaşanan bu düşmenin debam edeceğini açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:08
Maliye Bakanı Albayrak’tan Enflasyon Açıklaması! Bu Düşüş Devam Edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2018 Kasım ayı enflasyon rakamlarını açıklamasıyla ilgili değerlendirmelerini kamuoyu ile paylaştı.

Maliye Bakanı Albayrak sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımlarında enflasyon mücadelenin devam edeceğini de açıkladı.

MALİYE BAKANI ALBAYRAK’TAN ENFLASYON AÇIKLAMASI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak enflasyon rakamları ile ilgili değerlendirmesinde yüzde 1.44 oranında oluşan düşmeye dikkat çekerek bu görünümün enflasyonun daha da düşeceğini gösterdiğini açıkladı.

Bu kapsamda Maliye Bakanlığı olarak enflasyon ile mücadele ile başlatılan mücadeleye değinen Bakan Berat Albayrak bu çalışmaların kararlılıkla devam edeceği vurgusunda bulundu. Enflasyonla Topyekûn Mücadele’nin başarısına değinen Maliye Bakanı Albayrak şu paylaşımlarda bulundu.

Maliye Bakanı Albayrak’ın Enflasyon Paylaşımları

* Tüketici Fiyat Endeksi, Kasım’da bir önceki aya göre %1,44 düştü. Üretici Fiyatlarında da %2,53 düşüş gerçekleşti. Çekirdek enflasyon ise %24.34’ten %20.72’ye geriledi. Bu tablo enflasyonda düşüşün güçlü bir şekilde başladığını ve bu düşüş eğiliminin süreceğini göstermektedir.

* 2019’da, özellikle Cumhurbaşkanlığı sisteminin sağladığı güçlü koordinasyon ile, tüm bakanlıklarımızla birlikte enflasyonla mücadelede başlattığımız yapısal adımları daha da ileri taşıyacağız.

* Fiyatlardaki köpüğün ortadan kalkmaya başladığı bu süreci, para ve maliye politikalarımızdaki güçlü duruş ile desteklemeye devam ediyoruz.

* Kasım ayı enflasyon rakamları, Eylül ayındaki yüksek enflasyon sonrasında atılan adımların ve Enflasyonla Topyekun Mücadele programının başarısını ortaya koymuştur.

* Dengelenme süreci kur ve faizlerden sonra enflasyon rakamlarında da etkisini göstermeye başlamıştır.

* Dengelenme süreci etkisini Aralık ayında da gösterecek. YEP’teki 2018 hedefimizi yakalayacağımızı öngörüyoruz.

Ekonomi, enflasyon ve para piyasalarında yaşanan gelişmeler için sosyal medya sayfalarımızı takip edip mobil uygulamamızı aşağıda yer alan bağlantılar üzerinden indirebilirsiniz.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP