DOLAR

32,4080

0.18%
EURO

35,4016

0.19%
ALTIN(gr)

2.325,59

0,29%
BİST 100

%
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak “Döviz Müdahalesini 2 Ayda Püskürttük”
  • Finans 365
  • Finans
  • Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak “Döviz Müdahalesini 2 Ayda Püskürttük”

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak “Döviz Müdahalesini 2 Ayda Püskürttük”

Haine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak düzenlediği canlı yayın gerçekleştirilen basın toplantısı ile gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuyor...

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:08
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak “Döviz Müdahalesini 2 Ayda Püskürttük”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dolar kurunda yaşanan ekonomik müdahaleyi gözler önüne seren Bakan Berat Albayrak yapılan tüm saldırılara rağmen yola emin adımlarla devam ettiklerini açıkladı.

Dolar kurundaki müdahalenin sadece 2 ay gibi son derece kısa sürede geri püskürttüklerini söyledi. Kimsenin ekonomide yaşanan olumlu gelişmeleri bozmasına izin vermeyeceklerini belirten Albayrak mücadelerini aynı kararlılıkla devam edeceklerini söyledi.

Bakan Albayrak “Çok Büyük Operasyonlara Maruz Kaldık”

Bursa’da kameraların karşısına çıkan Bakan Berat Albayrak “Yapısal dönüşümleri hayata geçireceğiz. Ağustos ayında yaşadığımız süreç 2008 krizinden farklı olarak kur faiz ve enflasyon noktasında da çok büyük operasyon yapıldı. Ancak biz 2 ayda o kadar güçlü adımlarla bunun en büyük sebeplerinden biri yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi ile hızlı refleksler vermemizdir.

Ekonomi yönetimi olarak güçlü koordinasyonla aldığımız tedbirlerle ciddi bir refleks gösterdik. Bu ataklara karşı çok büyük tecrübe kazandık. Ekonomimizde meydana gelen etkileri teker teker ortadan kaldırdık. Bu kapsamda 2 temel alana odaklandık. Mücadele alanlarımızın başına enflasyonu koyduk.

Fiyatlandırmalar bunu daha da büyüttü daha da önemli hale getirdi. Eylül ayı enflasyon raporuna baktığımızda büyük operasyonu 2 ayda püskürttük. Fırsatçı para hareketleri geride kaldı. Enflasyonla mücadeleye destek sağlamak amacı ile bizde devlet olarak ÖTV ve KDV indirimi paketlerini açıkladık” dedi.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP