DOLAR

32,5770

0.01%
EURO

34,9400

0.11%
ALTIN(gr)

2.425,55

-0,17%
BİST 100

%
SGK’dan Şartsız Maaş Haberi! Şartlar Güncelleşti

SGK’dan Şartsız Maaş Haberi! Şartlar Güncelleşti

Yüzlerce insanın beklemiş olduğu gelişme sonunda yaşandı. SGK tarafından şartsız maaş açıklaması geldi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:08
SGK’dan Şartsız Maaş Haberi! Şartlar Güncelleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Resmi gazete de yazılmış olan haberlere göre, artık şartsız maaş verilecek. SGK üzerinden şartsız maaş alabilmeleri için kişilerin dilekçe yazmaları gereklidir. Binlerce emekçi ve emeklinin bu haberle yüzü güldü.

Anayasa mahkemeleri tarafınca alınmakta olan kararlara göre kişinin SGK’ndan maaş alabilmeleri açısından işten ayrılma durumuna bakılmayacak. Resmi gazetelerde yapılmış olan açıklamalara göre de kişiler maaş taleplerinde bulunduklarında işlerini bırakmak durumunda olmayacaklar. Anayasa bu hakkı kişinin özgürlük ve hakkını elinden aldığı için kaldırdı.

Artık Şart Bulunmuyor

SGK bünyelerinden maaş alanlar için yeni bir karar verildi. Kişiler çalışmalarını gerçekleştirdikleri yerlerden çıkışlarını yapmalarına gerek kalmadan, pasif sigortalı olarak da değerlendirilebilecekler. Yapılan bu yeni düzenlemelere göre her iki taraf için olumsuz etki oluşturmayacak. Anayasa mahkemeleri aldıkları kararlar ile ilgili bazı açıklamalarda bulundular. Mahkeme tarafınca yapılan açıklamalarda sigortalı olarak çalışanlar SGK’a başvurmaları durumunda, iş yerinin buna göre ayarlaması mümkün olacak. Alınmış olan bu karara göre de SGK başvuruları değerlendirecek ve yazılı olarak da yanıt verecek. Anayasa mahkemeleri önceki karar kişileri mağdur ettiği haberini verdi. Önceki olan yasaya göre işçiler işlerinden ayrıldıklarında, emekli maaşlarını alana kadar 3 ay süresince maaş alamıyorlar. Bu kişiler oldukça zor durumlara giriyorlar. 3 aylık süre sonunda telafi edilse de aylar süresince maaş alamamak birçok kişiyi zor durumda bırakıyordu. Bu nedenle de bu kuralın orantılı olmadığı kararına varıldı. Şartlar da güncellendi. Bu sebeplerle kişilerin çalışma süreleri içinde de başvuru yapabilme haklarına sahip olduğu kararına varıldı. Resmi gazetede de yayınlanmakta olan ilanlar sayesinde maaş alamayacakları bir zor süreç yaşamayacaklar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP