DOLAR

32,5895

0.34%
EURO

34,8495

0.32%
ALTIN(gr)

2.499,73

0,63%
BİST 100

%
Esnaf Bir Yükten Daha Kurtuluyor O Ödemeler İçin Kesin Tarihti Verildi
  • Finans 365
  • Finans
  • Esnaf Bir Yükten Daha Kurtuluyor O Ödemeler İçin Kesin Tarihti Verildi

Esnaf Bir Yükten Daha Kurtuluyor O Ödemeler İçin Kesin Tarihti Verildi

Açıklamaya göre esnaflar için ard arda destek ödemeleri gelemeye devam ederken kira ödemelerine düzenleme geldi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:09
Esnaf Bir Yükten Daha Kurtuluyor O Ödemeler İçin Kesin Tarihti Verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Esnafın neredeyse tamamı ay sonunu çıkaramamaktan şikayetçi. Ay sonunu çıkaramayan çalıştırdığı işçilere yetemeyen esnafın büyük çoğunluğu ise kepenklerini kapatmış durumda. Devlet ekonomisini ayakta tutan esnafların bu şekilde havlu atması en çok devlet yetkililerini üzüyor. Ekonomiye inanılmaz zararlar veren esnafların kepenk kapatmasını devlete bir işkilde önlemeye çalışıyor. Bu tedbirlerden bir tanesini de esnafların kiralını ödeme ödemek oldu. Esnafların kiralarına ortak olacak olan devlet bunu belli kurallar ve kaideler çerçevesinde yapacak. Her esnaf başvuramayacak ve bazı ödemeler anında yapılamayacak. Devletin oluşturduğu öncelik sırlamasına göre başvuru formları değerlendirilecek ve ödemeler ona göre yapılmış olacak. Kiralın ödenmesi ise piysalara göre hesaplanmış olacak.

Muhakkak Dükkan Gerekiyor

Verişecek olan ödemelerin başvuru aşamamalarının tamamı online şekilde takip edilecek. Ancak çok zor durumda olan, internete erişemeyen vatandaşlar için kaymakamlıklar da başvuru almış olacak. Pandemiden önce en az 3 aydır dükkan, işletme sahibi olan kişilerin başvur yapması beklenirken buna ek olarak verdiği hizmeti bir dükkanda sunan esnaflara kira desteği sunulmuş olacak. El emeği yapan hanımların evlerine de esnaflık yaptığı bilinen bir gerçek ve böyle bir durumda kafa karışıklığı olmaması için develi böyle bir uyarı yaptı. 18 yaşından büyük her vatandaş başvuruda bulunabilir buna ek olarak ödemeleri başvuran kişinin alması elzem. Minimuma 1000 TL olarak başlayacak olan ödemelerin şehrin piyasasına göre şekillenmiş olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP