DOLAR

32,5207

-0.08%
EURO

35,0044

0.41%
ALTIN(gr)

2.430,68

0,33%
BİST 100

%
Milyonerin Hayali Porto Riko’da Kripto Ütopyası Kurmak

Milyonerin Hayali Porto Riko’da Kripto Ütopyası Kurmak

Porto Riko'nun Karayip Adası’nın Bitcoin milyonerleri için önemli cazibe merkezi haline gelmesinin en büyük sebebi, yükselen servetleri için vergileri ödeme zorunluluğunun bulunmaması.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:09
Milyonerin Hayali Porto Riko’da Kripto Ütopyası Kurmak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitcoin’e milyarlarca dolar yatırım yapan süper zengin yatırımcılar, kendi kripto ütopyalarını oluşturmak için Porto Riko’ya akın ediyorlar. Porto Rico’yu tercih etmelerinin sebebi vergi ödememek. The New York Times raporlarına göre Porto Rico’da Amerikalılar için federal kişisel gelir vergileri, sermaye kazançları vergisi ödeme zorunluluğu yok. Kusursuz kumsallar ve muhteşem iklim de milyonerler için bölgenin ekstra çekici olmasını sağlıyor. Bununla birlikte, kasırga nedeniyle yıkılan adadaki bazı yerel işletme sahipleri milyonerler ve milyarderlerin paralarını – bu paralar dijital olsa bile- kabul etmekten mutluluk duyuyorlar.

Porto Rico’ya giden grubun başında Bitcoin Vakfı’ndan Brock Pierce bulunuyor. Şanslı milyoner yatırımcılar, adaya yeni bir hayat sürmeyi hayal ederek gidiyorlar. Grup, ilk önce Kasırga Hurricane Kasabası vurduktan sonra Kasabayı yeniden inşa ederek bölgeye yerleşti. Kasabaya yerleşen grup Bitcoin gücü altında tüm paraların kullanılabileceği yeni bir şehir yaratmayı umuyor.

Puertopia

Porto Rico’nun İngilizcesi Puerto ve Ütopya’nın İngilizcesi Utophia’nın birleşmesiyle oluşan “Puertopia” kelimesiyle yarattıkları şehiri adlandırmayı planladılar ancak Latince’de “ebedi çocuk oyun alanı” anlamına gelen “Sol” ismini duyduktan sonra ismini Sol’a dönüştürdüler.

Grubun başında Bitcoin Vakfı müdürü Brock Pierce var

Brock Pierce 5 milyon Sterlin sanal para birimi olan EOS’a sahip olan block.one’nin kurucu ortaklarındandır. 37 yaşındaki Bay Pierce, Aralık ayında Porto Riko’ya yerleşti ve grubun büyük amaçları olduğunu söyledi. “İnsanların hareketlerimizi yanlış yorumlayacaklarından endişeliyim, sadece vergilerden kaçmak için Porto Riko’ya geliyoruz.” açıklamasını yaptı.

Bitcoin’e yaklaşık 1.7 milyar dolar harcayan Blockchain Industries’in baş teknoloji yetkilisi Bryan Larkin “Burada kripto bir alan yapacağız” dedi. Adaya yerleşen yatırımcılar aynı zamanda Porto Rico’nun tarihi yerlerinden Old San Juan’ın restore edilme sürecinde her türlü desteği sağlayacaklarını açıkladılar.

Porto Rİco’da yaratılan bu ütopik topluluk birçok tartışma konusunu da beraberinde getirdi; Görünürde Porto Riko’nun yardımsever milyarderleri yalnızca ülkenin vergi muaflığından istifade etmek istediği için mi orada bulunuyor yoksa yeni bir oluşumu başlatmak için mi?

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP