DOLAR

32,5861

0.04%
EURO

34,9221

0.05%
ALTIN(gr)

2.429,01

-0,02%
BİST 100

%
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Aralık Toplantısı Ne Zaman Yapılacak?
  • Finans 365
  • Finans
  • Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Aralık Toplantısı Ne Zaman Yapılacak?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Aralık Toplantısı Ne Zaman Yapılacak?

Merkez Bankası Aralık ayı para politikaları toplantısı ekonomi çerveresi tarafından merakla bekleniyor. Toplantının konut kredisi faiz oranlarına etkileyecek olması dolayısıyla önem arz etmesi bu beklentiyi artırıyoruz. İşte Merkez Bankası Aralık ayı faiz kararına dair detaylar...

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:09
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Aralık Toplantısı Ne Zaman Yapılacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez Bankası’nın 2018 Aralık ayı Para Politikası toplantısı için geri sayım başladı.

Para Politikası Kurulu tarafından gerçekleştirilecek olan toplantı sonrasında Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararına gitmesi öngörülüyor. Merkez Bankası tarafından alınması beklenen bu karardan dolayı toplantı çok sayıda kişi tarafından merak ediliyor.

ARALIK AYI PARA POLİTİKASI KURUL TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Merkez Bankası tarafından daha önceden ilan edilen takvime göre, ekonomi dünyası için merakla beklenen toplantı 13 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek.

Merkez Bankası tarafından daha önceden ilan edilen takvime göre, ekonomi dünyası için merakla beklenen toplantı 13 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek. Gerçekleştirilecek toplantı kapsamında para piyasaları adına önem arz eden konular ele alınacak. Merkez Bankası dolar kuru tahminleri ile Merkez Bankası yılsonu enflasyon beklenti rakamları ile Merkez Bankası faiz kararı da ilan edilecek.

Ele alınacak konular bakımından ekonomi adına çok büyük öneme sahip olan Merkez Bankası Para Politikaları toplantısında; faiz indirimi kararı alınması bekleniyor. Faiz indirimi kararı alınmasının ardından Dolar kurunda yaşanabilecek yükselme eğilimi içinde hızlı müdahale planları olduğu belirtiliyor.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP