DOLAR

32,5960

0.36%
EURO

34,8722

0.38%
ALTIN(gr)

2.497,18

0,53%
BİST 100

%
Bitcoin Düşüşte! Peki Yatırım Yapmak için Doğru Zaman Mı?

Bitcoin Düşüşte! Peki Yatırım Yapmak için Doğru Zaman Mı?

Bitcoin ve diğer kripto paraların düşüşü hız kesmeden sürerken, yatırımcıların aklındaki en önemli soru, doğru zaman mı oldu. Yatırım yapmadan önce bu yazıya mutlaka göz atın. Bitcoin'in düşüşü ne kadar sürecek, ne zaman yükselecek?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:09
Bitcoin Düşüşte! Peki Yatırım Yapmak için Doğru Zaman Mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2009 yılında yaratılan ve digital ödeme sistemi olarak bilinen, en kolay tabiriyle, herhangi bir merkez bankası ya da resmi bir kuruluş ile bağlantısı olmayan elektronik para birimi şeklinde tanımlayabileceğimiz Bitcoin, 9 yıl boyunca kripto para piyasasının en önemli üyesi olmayı başarmıştır. Virgülden sonra 100 milyonuncu basamağa kadar birimlere ayrılan ve hızlı yükselişiyle gündemdeki yerini koruyan Bitcoin, son günlerde sert düşüşüyle adından söz ettirmeye devam ediyor. Peki her geçen gün insanların ilgisinin arttığı Bitcoin nasıl kullanılır? En önemliside hızlı bir yükselişle devam eden Bitcoin neden yeniden düşüşte?

BİTCOİN NASIL KULLANILIR?

Herhangi bir merkeze bağlı olmayan Bitcoinler, blok zincir olarak bilinen bir protokol üzerinde çalışan bir ağdır. Bu ağda meydana gelen ödemeler hızlı bir şekilde diğer noktalara ulaşır. Bu sayede nereden nereye ödeme yapıldığı anında kayıtlara geçer. Toplanan bu kayıtlarda blok ismi verilen yapılarda yer alır. Bitcoin satın almak için yapılması gereken işlem, internet üzerinden oluşturacağınız sanal cüzdanlardır. Transfer sırasında gönderim işlemi doğrudan sanal cüzdanın numarasına yapılır. Ödemeler ise asimetrik şifreleme, noktadan-noktaya ağ bağlantısı ve proof-of-work gibi teknolojiler ile güvenli hale getirilmiştir.

BİTCOİN NEDEN YENİDEN DÜŞÜŞTE?

Son günlerde kripto para birimleriyle ilgili farklı ülkelerden gelen “düzenleme” ve “kısıtlama” haberleri sebebiyle Bitcoin düşerek gerilemeye başlamış ve sanal para birimlerindeki düşüş hızla artmıştır. Hindistan Maliye Bakanı’nın ülkelerinde kripto para kullanımını önlemeye çalışacaklarını duyurmasıyla birlikte, bu paralar arasında en bilinen ve en çok tercih edilen para birimi olan Bitcoin hızla gerilemeye devam etmektedir. Bitcoin değeri bugün yüzde 13 düşüş kaybederek, 25 Kasım’dan beri elde ettiği tüm kazançları yitirmiş oldu. Ocak ayında ise kayıplar yüzde 25’i buldu.

Uzmanların açıklamalarına göre Bitcoin değerinin düşmesinde etkili olan diğer sebepler ise, Asya ekonomilerinde Bitcoin’e devlet müdahalesi ve regülasyon getirme endişeleri, sanal para birimlerinde güvenlik ve çalınma riskleri. Aynı zamanda bir çok ekonomistin açıklamalarına göre hukuki ve resmi kararların da Bitcoin değerini arttırıp azalttığı düşünülmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP