DOLAR

32,5034

-0.12%
EURO

34,9650

0.34%
ALTIN(gr)

2.427,46

0,19%
BİST 100

%
Simone Kaslowski: Artık ekonomide iyi adımlar atılmalı

Simone Kaslowski: Artık ekonomide iyi adımlar atılmalı

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski, kısa süren ekonomik adımlar yerine uzun vadeli ekonomik adımlar atılmasını istedi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:09
Simone Kaslowski: Artık ekonomide iyi adımlar atılmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski, kısa vadeli ekonomik adımlar yerine uzun vadeli adımların atılması gerektiğini açıkladı.

Uzun vadeli ekonomik adımlara ihtiyacı olan ülkenin bu adımlar sonrasında ekonomik olarak daha iyi olabileceğini açıklayan Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski, bugün atılan adımların yetersiz olduğunu, bu yetersizlikten dolayı ekonomide sürekli olarak kötüleme olduğunu açıkladı.

İstikrar ve verimlilik gerekli olduğuna değinen Kaslowski, “Bol ve ucuz para ister dışarıdan sermaye akımları ile gelsin ister içeride yaratılsın her zaman iki temel soruna yol açar, yüksek borç ve enflasyon. Kısa vadede büyüme ve istihdamı artıran genişlemeci politikalar, borcun ve enflasyonun da artmasına neden olur. Bu nedenle yüksek büyüme değil, sürdürülebilir yüksek büyüme, sürdürülebilir finansman ve düşük enflasyon ana politika hedefi olmalıdır. Asıl tartışma da budur.

Hem finansal istikrarı hem de yüksek büyümeyi bir arada nasıl sağlayabiliriz? Çünkü istikrardan taviz vererek büyümek işsizlik ve kalkınma sorunlarımız açısından geçici bir çözümdür. Bugünkü toplantımızın başlığı malum büyüme ve istihdam. Biz bu başlığı finansal istikrar, büyüme ve istihdam olarak düşünüyoruz. Çünkü biri olmadan diğeri kalıcı olmuyor. Türkiye nasıl büyüme ve istihdam yaratır sorusuna cevap verebilmek için önce finansal istikrarı nasıl sağlayacağımıza karar vermemiz gerekiyor.” dedi.

Türkiye ekonomisinde ekonomik olarak dolar nedeniyle sürekli kötü seviyelere geriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu süreci kendilerinin düzeltecek olduğunu açıklamıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP