DOLAR

32,3675

0.14%
EURO

34,9761

-0.3%
ALTIN(gr)

2.323,88

0,20%
BİST 100

%
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan ekonomi diplomasisi
  • Finans 365
  • Finans
  • Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan ekonomi diplomasisi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan ekonomi diplomasisi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Vaşington'da ABD'li yatırımcıları ikna edememesinin ardından ekonomi diplomasisine devam ediyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:10
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan ekonomi diplomasisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türk ekonomisinin yaşadığı sorunları çözmeye yönelik olarak yeni adımlar attı. Son günlerde ABD’nin Vaşington bölgesinde yatırımcıları ikna etmeye çalışan ancak yatırımcılardan olumsuzun ötesinde bir yanıt aldığı açıklanan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ekonomi diplomasisinin devam ettiği açıklandı.

Türkiye’nin ekonomisinde yaşanan büyük problemler sonrasında vatandaşların yerel seçimlerde AK Parti hükümetine mesaj verdiğini balkon konuşmasında açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomik sorunları çözeceklerinin açıklamasında bulunmuş ve daha önce pek önemli görülmeyen yapısal reformların uygulanacağı açıklamasını yaparak finans sektörünün temsilcilerini hedef almayan ılımlı açıklamalar yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerden önce finans sektörünün temsilcilerini hedef aldığı ve temsilcileri daha önce defalarca olduğu gibi tekrar uyardığı seçim öncesine oranla hükümet yapısal reformlar ve yatırımcı çekmeye odaklandı. Başarılı sonuç alamadığı 4 yatırımcı tarafından Reuters’e açıklanan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yatırımcıların önerisi gerçekçi rakamlar ile konuşması ve Türkiye’nin Batı’dan uzaklaşmasına son vererek ılımlı ve iyi ilişkiler kurması oldu.

Reuters’e konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın sunum yaptığı ABD’li yatırımcılar bu durumda Türkiye’nin yatırım yapılacak bir yanı olmadığı ve güven vermediğini açıklamış, Erdoğan hükümetinin kalıcı önlemler almadığı sürece ve işe yarayacak yapısal reformlar yapmadığı sürece Türkiye’ye yatırım yapmayacaklarını açıklamıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP