Kredi Almayan Emekli Kalmayacak Bankalar Kesenin Ağzını Açtı
  • Finans 365
  • Kredi
  • Kredi Almayan Emekli Kalmayacak Bankalar Kesenin Ağzını Açtı

Kredi Almayan Emekli Kalmayacak Bankalar Kesenin Ağzını Açtı

Bankalar emeklilerin kredi alması için kolları sıvadı. Emekli maaşlarının miktarı bankaları geçmişte ürkütse de şimdilerde emeklilere anlayış gösteriliyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:10
Kredi Almayan Emekli Kalmayacak Bankalar Kesenin Ağzını Açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emeklilerin de her vatandaşın olduğu gibi nakit ihtiyacı oluyor. Ancak bankalar emekli maaşlarını teminat kapsamına dahil edemiyor. Özellikle kefil ve teminat istemeyen bankalar için emekli maaşları tam bir tehlike. Ancak binlerce iş yerlerinin kapatılmasıyla beraber emekliler iş bulamıyor bulamadıkları için kazançları artamıyor. Bu sebepten kredi çekemeyen vatandaşların derdine yine bankalar derman olacak. Edinilen bilgiye göre 60 ay vadeli 100 bin TL’ye varan kredi kampanyası için tüm çalışmalar bitti. Duyurusunun yapılmasıyla beraber emekli vatandaşlara kredileri verilmiş olacak. Onlarca banka bu kampanya için seferber oldu. Pandeminin etkisiyle sosyal mesafe kurallarına uyulması adına işlemler tek bankada yoğunlaştırılmadı.

Aylık Gelirinize Dikkat Etmelisiniz

Enpara, İş Bankası, Garanti Bankası, Vakıf Bank, TEB, Fiba Bank gibi bankaların da aralarında bulunduğu onlarca banka emeklilere kredi vermeye hazır. Faiz oranları bankadan bankaya göre değişiklik gösterecek. Bundan dolayı emekli vatandaşların bütçesine en uygun faiz oranını bulup işlem yapması gerekiyor. Bankaların geneli dosya masrafı alacaklarını duyurdu. Bunda dolayı ek masrafları düşünerek bankaya başvuru yapmaya gidilmelidir. Online olarak da başvuru imkanı sağlanabilecek. Ancak SMS ya da ALO Kredi Destek Hattı bu sefer devrede olmayacak. Emekli kredisinden yaralanmak için 75 yaşın altında olmanız gerekiyor. Ayrıca kredi notunuzun düşük olmaması ve halihazırda başka bir bankadan kredi almamış olmanız gerekiyor. Bankalar teminat olarak maaşınızın %70’ ine bakacak. Bundan dolayı maaşınızın %70’i kredi taksitini aşmamalıdır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP