Çiftçilere Müjde! Çiftçilere 71 Hibe Desteği Verilecek!

Çiftçilere Müjde! Çiftçilere 71 Hibe Desteği Verilecek!

Bakan Bekir açıklama yaptı! 71 projeye 71 hibe desteği verilecek istihdamda artış yaşanacak, çiftçilere destek arttırıldı. Hibe desteğine başvuru nasıl yapılacak? Kimler hibe desteği alabilecek? Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:10
Çiftçilere Müjde! Çiftçilere 71 Hibe Desteği Verilecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Binlerce çiftçiyi ilgilendirecek haber Bakan Bekir Pakdemir’den geldi, 71 projenin bir araya getirilmesiyle 71 milyon destek sunulacağı haberi verildi. Bakan Bekir bu projenin daha çok kırsal alanları kalkındırmak için yapıldığını ayrıca kente yapılan göçlerin azaltılması amacıyla gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bu projeler haricinde kadın ve genç girişimcileri teşvik etmek için istihdam kurumları arasında IPARD-II içerisinde yer alan destek ödemeleri de yapılacak. Tarımsal ve kırsal kalkındırmayı amaçlayan bu proje aynı zamanda farklı sektörlerde olan ve yatırım ihtiyacı olan vatandaşlara yüzde kırk ila yüzde yetmiş arasında hibe desteği verecek. Bu proje ile birlikte istihdam artacak girişimci vatandaşlara destek sağlanmış olacak.

Oranlar Merak Ediliyor?

Yetmiş bir proje ile birlikte yetmiş bir milyon hibe desteği verilecek, bu desteğin ardından kırsal bölgeler için yeni bir destek projesi yapılacak bu projede 183 milyon liralık destek yapılacak.

71 Projeden 43 tanesi ortalama olarak süt işletme tesisleri ve süt toplama merkezleri adına olacak. 3 tanesi de kırmızı et kesimhaneleri adına olacak. Geri kalan 20 tanesi sebze ve meyve işletmeleri için, 4 tanesi kanatlı hayvanların etinin işletilmesi ve kesimhanelerle ilgili olacak son olarak bir tanesinin de su ürünleri işletme ile ilgili olacağı belirtildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP